Mourinho legt uit waarom Lukaku zó belangrijk is voor Manchester United

Mourinho legt uit waarom Lukaku zó belangrijk is voor Manchester United
Vrijdag 09 maart 2018 - 19:09   I  

Romelu Lukaku liet zich eerder deze week in een interview met Thierry Henry ontvallen dat hij de sergeant van José Mourinho is. De Rode Duivel werd onder de Portugees één van de belangrijkste spelers bij Manchester United, iets wat Mourinho zonder aarzelen bevestigt.

“Romelu is een belangrijke speler voor me. Eén van de jongens die ik vertrouw”, stak Mourinho vrijdagnamiddag van wal tijdens de persconferentie in aanloop naar The Hate Game tegen Liverpool. “Ik hou van zijn attitude en van zijn karakter.”

The Special One staafde zijn woorden met een perfect voorbeeld. “Toen we tegen Crystal Palace de 2-3 maakten, kon ik geen wissel meer doorvoeren. ‘Centrale verdediger’, riep ik Romelu toe. Hij pikte dat onmiddellijk op en ging nog even tussen Smalling en Lindelof spelen. Als ik een spits centraal achterin kan laten spelen, dan is die spits in mijn ogen een sergeant”, aldus Mourinho.

Lukaku, dat is meer dan doelpunten alleen

Het typeert Lukaku dat hij de iedere opdracht van zijn coach gewoon vervult. Big Rom wil altijd winnen. Wat hij daarvoor hoeft te doen, maakt hem niets uit. “Ik kan hem vertrouwen, de manier waarop hij zich gedraagt is fenomenaal”, haalde Mourinho de loftrompet nog eens boven.

“Dat is ook waarom ik de voorbije maanden meermaals herhaalde dat hij bij Romelu niet louter en alleen om doelpunten draait. Hij brengt veel meer bij aan de ploeg dan de doelpunten die hij maakt. Hij zorgt voor de juiste teamgeest in het elftal.”

Wat Lukaku eerder deze week te zeggen had over zijn samenwerking met Mourinho:

“Ik denk dat de coach me een beetje als zijn sergeant ziet. Dat is misschien een beetje vreemd omdat ik een spits ben en geen middenvelder. Maar ik heb altijd erg hard gewerkt en Mourinho weet ook dat ik die soldatenmentaliteit in me heb. Ik denk dat het duidelijk is dat ik veel werk verricht voor het team. Bovendien kan de coach altijd bij me terecht met eender wat.”

“Ik zet het teambelang altijd boven eigenbelang. Dat vertelde ik ook aan Mourinho. Het team komt op de eerste plaats. Altijd. De wil om prijzen te winnen is groter dan ooit, al zeker sinds ik voor Manchester United tekende. Die prijzen krijgen voorrang op mijn persoonlijke ambities, en dat zal nooit veranderen. Volgens mij is dat ook één van de redenen waarom Mourinho me zo vaak laat spelen."

Poll: Ben jij onder de indruk van Lukaku?

TAGS  I  Lukaku  I   Mourinho  I   Manchester United

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024