Kompany reageert op hele heisa rond Damso en WK-lied

Kompany reageert op hele heisa rond Damso en WK-lied
Vrijdag 09 maart 2018 - 20:35   I   door Redactie

Ook Vincent Kompany heeft zich nu gemengd in het debat rond de rapper Damso. De Brusselse rappper mocht in eerste instantie het WK-lied maken, maar nadien blies de voetbalbond dat plan af. De KBVB nam dat besluit na massale kritiek vanuit onder meer de politiek, maar ook van de sponsors.

Heel wat Rode Duivels zijn fan van Damso. Daarom ook dat de KBVB hem het WK-lied liet maken. Dat feestje gaat dus niet door. Er komt geen WK-lied. Althans, dat zou je denken. Volgens Sudinfo is er mogelijk al een vervanger. DJ Henri PFR draaide al voor de WK-kwalificatiewedstrijden van de Rode Duivels. Mogelijk komt er dus toch nog een WK-lied.

Ook Vincent Kompany heeft de hele heisa in ons land vanuit Engeland van nabij gevolgd.  Kompany geeft zijn mening niet, maar reageert op Twitter wel cynisch. "De chef marketing van Damso werkt bij de bond, da’s duidelijk #geniaal”, luidt het bij de Rode Duivel.

Verontschuldigingen

De voetbalbond heeft zich intussen ook verontschuldigd. “De KBVB vertegenwoordigt zowat alle geledingen binnen onze samenleving. Mannen en vrouwen. Jongeren en senioren. Autochtoon en allochtoon. We zijn er als KBVB immers rotsvast van overtuigd dat voetbal de kracht heeft om mensen te inspireren en te verbinden. Voetbal in het algemeen en de Rode Duivels in het bijzonder horen samenhorigheid en verbondenheid uit te stralen. Ook respect, integriteit en anti-discriminatie zijn voor de KBVB de hoogste prioriteit", meldt het.

Poll: Vind jij het een goeie zaak dat Damso niet meer het WK-lied zingt?

TAGS  I  Damso  I   Kompany  I   Rode Duivels  I   shw

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024