Vanden Stock: "In die 21 jaar één speler die er voor mij bovenuit steekt"

Vanden Stock:
Zaterdag 10 maart 2018 - 07:08   I  

Roger Vanden Stock houdt het dit weekend voor bekeken als voorzitter van RSC Anderlecht. Nu zijn afscheid nabij is, blikte de aftredende preses nog eens terug op de voorbije 21 jaar. Wat Vanden Stock betreft is het duidelijk. Voor hem steekt één speler er bovenuit: Pär Zetterberg.

"Ik zal je iets vertellen. In de 21 jaar dat ik voorzitter was, is er één speler die er voor mij boven uit steekt. Dat is Pär Zetterberg (de Zweed komt zondag zelfs naar de afscheidswedstrijd, nvdr.). In mijn moeilijke beginperiode was hij de enige vedette in de ploeg. Hij zei dat hij pas zou vertrekken als we kampioen zouden worden. Hij heeft woord gehouden", vertelt Vanden Stock in Het Nieuwsblad.

"Toen hij bij Olympiakos Piraeus 60 miljoen frank (1,5 miljoen euro, nvdr.) per jaar kon verdienen, is hij met tranen in de ogen komen vragen of hij mocht vertrekken. Wij betaalden hem 20 miljoen frank (500.000 euro). Na drie jaar was hij de vedette in Griekenland, waar ik hem elk jaar ging bezoeken. Want ook persoonlijk klikte het."

Uiteindelijk beëindigde Zetterberg zijn carrière wel in Brussel. "Toch is hij teruggekomen en dan zette die trainer (Hugo Broos, nvdr.) hem op de bank. Dat heb ik nooit begrepen", benadrukt Vanden Stock. "Na Zetterberg zijn er een heleboel spelers die me na aan het hart liggen. Baseggio, Scifo, Kompany en neem daar ook Deschacht maar bij."

Poll: Ben jij het eens met deze keuze?

TAGS  I  Vanden Stock  I   Anderlecht  I   Zetterberg

zondag 10 december 2023

zaterdag 9 december 2023

vrijdag 8 december 2023

donderdag 7 december 2023