"Waarom denken Anderlecht, Club Brugge en Standard niet aan mij?"

Zaterdag 10 maart 2018 - 07:20   I  

Hélemaal terug van weggeweest, dat staat nu echt wel vast. Na enkele tegenvallende jaren is de 30-jarige Teddy Chevalier opnieuw de oude. Met zijn 15 doelpunten dit seizoen ligt de Franse aanvaller van KV Kortrijk zelfs op koers om topschutter te worden. En zijn scherpe tong is Chevalier nog steeds niet kwijt.

"Af en toe heb ik spijt. En bedenk ik me: had ik op mijn achttiende maar de mentaliteit die ik nu heb", steekt Chevalier van wal in Het Laatste Nieuws. "Nu ga ik op vrije dagen spontaan lopen. En ik heb apparaten gekocht om sneller te recupereren. Het is geen toeval dat ik nu aan vijftien doelpunten zit - ik deed qua stats nooit beter. En zeggen dat ik me voorgenomen had om dit seizoen acht keer te scoren..."

Ook zijn 30ste blijft Chevalier razend ambitieus. "De mens wil steeds meer - dat is eigen aan onze soort. Neem nu onze supporters: ze spreken me op straat dagelijks aan over play-off 1. Nu we er zo dicht bij zijn, willen ze ook déélnemen. (zucht) We hebben het niet in eigen handen. Zelfs als we winnen, zijn we afhankelijk van Standard en Antwerp. (fijntjes) Maar het kan zomaar dat die punten laten."

"Ikzelf ben ook ambitieus. Ik ga niet zeggen dat play-off 2 de hel is, maar het is... (wikt zijn woorden) zeker niet top. Play-off 1 is wel een uitdaging. En met onze huidige kern kunnen we een gooi doen naar Europees voetbal. Dat is mijn droom: de Europa League spelen, in een ideaal scenario met KV Kortrijk - dit is míjn club. Maar als ik nog eens hogerop kan..."

"Als ik sommige transfers van Anderlecht, Club Brugge of Standard bekijk..."

Als het even kan, zou Chevalier nog één keer een grote transfer versieren. "Als ik sommige transfers van Anderlecht, Club Brugge of Standard bekijk, dan vraag ik me af waarom die clubs niet aan mij denken. Ik zou makkelijk meekunnen aan de top. Anderzijds: het zou mooi zijn om mijn carrière in Kortrijk af te sluiten. Ik ben hier de chouchou - dat geeft vleugels. En ik ben niet versleten, hé. Ik ben zeker nog tot mijn 35ste fit. En zelfs langer."

"Ik had dit jaar al kunnen vertrekken", bekent Chevalier. "Ik had een aanbieding uit Oezbekistan. En er was een Chinese club die interesse toonde. Financieel was dat ongelofelijk interessant. Of ik mijn loon kon verdubbelen? Je lacht ermee. Ik kon er tien keer meer verdienen, maar soms moet je tevreden zijn met wat je hebt. Trouwens, geld is niet alles. Mijn familie is belangrijker."

Poll: Kan Chevalier mee bij een Belgische topclub?

TAGS  I  Chevalier  I   Club Brugge  I   Anderlecht  I   Standard  I   KV Kortrijk

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024