Vanden Stock klapt uit de biecht: "Híj is de mol bij Anderlecht"

Vanden Stock klapt uit de biecht:
Zaterdag 10 maart 2018 - 07:35   I  

Roger Vanden Stock neemt dit weekend afscheid als voorzitter van RSC Anderlecht. De 75-jarige Vanden Stock geeft de fakkel door aan Marc Coucke. Eén ding is duidelijk: de nieuwe sterke man van paars-wit heeft heel wat werk voor de boeg. Zo moet Coucke onder meer de perslekken in de kleedkamer aanpakken.

Maar wie is nu eigenlijk dé mol in de kleedkamer van Anderlecht? Vlak voor hij afscheid neemt van Anderlecht, klapt Vanden Stock nu uit de biecht. Hij geeft eerlijk toe dat de naar de B-kern teruggezette Olivier Deschacht hét perslek bij uitstek is.

"Wie vond ik top?", blikt Vanden Stock in Het Laatste Nieuws terug op zijn tijd als voorzitter van Anderlecht. "Pär Zetterberg natuurlijk. Walter Baseggio. De teruggekeerde Enzo Scifo. Youri Tielemans. Romelu Lukaku. En ik ben geneigd om daar Olivier Deschacht aan toe te voegen."

"Deschacht was de mol in de vestiaire. Lekte als een zeef"

Een opmerkelijke keuze, en dat beseft ook Vanden Stock. "Ja. Ook al heeft hij ons vaak geweldig geambeteerd. Hij was de mol in de vestiaire. Lekte als een zeef. Maar hij heeft ons grote diensten bewezen. Elk jaar vonden we hem niet goed genoeg, maar hoeveel linksbacks heeft hij intussen overleefd? Tiens?", klinkt het ietwat tegenstrijdig uit de mond van de aftredende preses.

"Ik betreur het dat hij nu in de B-kern zit", voegt Vanden Stock er nog aan toe in Het Nieuwsblad. "Maar ik ga me niet mengen met het werk van de trainer. Nooit gedaan. Zelfs niet toen die trainer Zetterberg op de bank zette."

Meer aan de hand?

Dat Vanden Stock nu gewoon toegeeft dat Deschacht de mol is bij paars-wit, doet vermoeden dat er toch meer speelt bij de verwijdering uit de A-kern van de ervaren verdediger. Officieel klonk het dat Deschacht omwille van een negatieve houding naar de beloften werd gestuurd. Speelt er meer? Betrapte Hein Vanhaezebrouck Deschacht op het lekken van informatie naar de pers en stuurde hij de verdediger daarom naar de B-kern? Het zou goed kunnen... Of Deschacht nog een kans krijgt bij het eerste elftal, zal dan ook moeten blijken.

Poll: Moet Deschacht terugkeren in de A-kern?

TAGS  I  Vanden Stock  I   Deschacht  I   Anderlecht

zondag 10 december 2023

zaterdag 9 december 2023

vrijdag 8 december 2023

donderdag 7 december 2023