Boskamp weet het zeker: "Zij halen play-off 1"

Boskamp weet het zeker:
Zaterdag 10 maart 2018 - 08:05   I  

Zondagnamiddag zullen de zenuwen ongetwijfeld strak gespannen staan bij enkele eersteklassers. Er moeten nog twee tickets voor play-off 1 verdeeld worden. KRC Genk beschikt over de beste papieren, maar mathematisch komen ook Standard, KV Kortrijk en Royal Antwerp FC nog in aanmerking. Analist Johan Boskamp probeert de dertigste speeldag in de competitie te voorspellen.

Wat play-off 1 betreft, ziet Boskamp Genk niet meer in de problemen komen. De Limburgers zijn quasi zeker van een plek in de top 6. Maar wat met die zesde plaats? "Ik blijf Kortrijk zeggen", zegt de Nederlander in Het Belang van Limburg. "Ik zie Standard niet winnen in Oostende en Antwerp moet naar Anderlecht. Die gasten van Bölöni kunnen geen goal maken joh.”

"Voetballend stelt Charleroi geen ene reet voor, Kortrijk verdient het"

Volgens Boskamp verdient Kortrijk het om play-off 1 te spelen, maar dan moet de ploeg van De Boeck wel nog voorbij Sporting Charleroi geraken. “Nou, dat wordt een klotepartijtje. Charleroi met dat superaanvallende spel van ze (rolt ogen) kan aardig in de weg liggen. Ach, voetballend stelt dat hele Charleroi geen ene reet voor en ik vind ook wel dat Kortrijk het verdient.”

“Die gasten hebben een geweldige remonte ingezet onder Glen De Boeck", gaat de analist verder. "Het is goeie grond voor hem daar, hé. Bij Cercle Brugge deed hij het ook al goed. Toen hij naar Antwerpen trok (Beerschot, nvdr.) lukte niets meer. Waasland-Beveren wist hij nog te redden, maar hij werd er later nog buiten gegooid. Pas nu De Boeck weer aan die kant van het land coacht, loopt het weer als een trein voor hem.”

"Antwerp? Niet om aan te gluren"

In Antwerp ziet Boskamp totaal geen meerwaarde voor play-off 1. "Nee, dat is niet om aan te gluren. Ze hebben het op hun manier fantastisch gedaan. Alles op kracht. Ze stoppen zo veel energie in hun wedstrijden, ook qua mentaliteit, maar dat eist zijn tol. Je fitheid wordt op bepaald moment minder en dus gaan ze minder spelen. Bölöni heeft volgens mij ook veertig spelers gebruikt. Dan heb je nog weinig vaste patronen. Dat gaat je opbreken.”

Mocht Standard alsnog play-off 1 spelen, zou Boskamp dat wél toejuichen. “Ik hoop dat ze het wel redden, hoor. Dat zou het mooiste zijn voor play-off 1, maar ze scoren te weinig."

Poll: Deel jij de mening van Boskamp?

TAGS  I  Boskamp  I   Standard  I   RC Genk  I   KV Kortrijk  I   Antwerp  I   Club Brugge  I   Charleroi  I   Anderlecht  I   AA Gent

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024