‘Meteen enorm meningsverschil tussen Coucke en Vanhaezebrouck’

‘Meteen enorm meningsverschil tussen Coucke en Vanhaezebrouck’
Zaterdag 10 maart 2018 - 08:36   I  

Marc Coucke is officieel nog niet de nieuwe voorzitter van RSC Anderlecht, maar achter de schermen is de opvolger van Roger Vanden Stock zich wel al aan het inwerken. Zo besliste Coucke nu ook dat Anderlecht straks niet naar Spanje op stage gaat, maar wellicht in België blijft.

Vrijdagmiddag maakte Hein Vanhaezebrouck op zijn wekelijkse persbabbel bekend dat Anderlecht dan toch niet naar het Spaanse La Manga op oefenstage vertrekt. “Wegens organisatorische redenen hebben we in laatste instantie beslist om in België te blijven en de stage wat in te korten”, klonk het kort. “Wat die redenen zijn? Dat moeten jullie niet weten, jullie weten al genoeg.”

“Er verandert niet veel”, ging Vanhaezebrouck verder. “Het doel blijft hetzelfde: de banden binnen het team hechter maken waarin de groep zich goed kan voelen en iets extra’s kan creëren, onder meer via een teambuiling. We gaan iets doen om hun uit hun comfortzone te halen.”

Vanhaezebrouck was 'not amused'

Hoewel Vanhaezebrouck vrijdag niet in detail wilde treden, weet Het Laatste Nieuws dat de trainer van paars-wit allesbehalve blij is met de laattijdige beslissing. Een beslissing die overduidelijk van nieuwe baas Marc Coucke komt. En verschillen Coucke en Vanhaezebrouck al meteen een eerste keer van mening, en dat terwijl ze nog maar pas samenwerken.

“Alles was geregeld: Anderlecht zou met een zelfgecharterd vliegtuig naar La Manga vliegen waar het vijf dagen in een vijfsterrenhotel zou verblijven met 40 à 50 man. Wellicht zou ook de eigen spelersbus afreizen. Voor dit alles tel je al gauw tussen de 50.000 en 100.000 euro neer. Te veel, dacht Coucke, gezien de rode cijfers in de paars-witte boekhouding”, schrijft de krant zaterdag.

“Zelf mag Coucke echter nog geen beleidsdaden stellen. Daarvoor is het wachten op de Commissie Mededinging die op 26 maart uitspraak doet over de overname. En dus was het CEO Algemene Zaken Jo Van Biesbrouck die de Spaanse ministage cancelde en Vanhaezebrouck vroeg oplossingen dichterbij te zoeken. Hein was allerminst amused door de late beslissing.”

Poll: Ben jij voorstander van een stage in België?

TAGS  I  Coucke  I   Vanhaezebrouck  I   Anderlecht

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024