‘Kameroen vindt opvolger van Broos (opnieuw) in België’

‘Kameroen vindt opvolger van Broos (opnieuw) in België’
Zaterdag 10 maart 2018 - 09:10   I  

Hugo Broos leidde Kameroen in 2017 naar de eindzege op de Afrika Cup, maar werd enkele maanden later bedankt voor bewezen diensten. Nu speurt de Kameroense Voetbalbond opnieuw in België naar een opvolger voor Broos.

Het Nieuwsblad meldt dat Eupen-trainer Claude Makélélé nadrukkelijk in beeld is om bondscoach van Kameroen te worden. De 45-jarige oefenmeester staat nog maar een paar maanden aan het roer bij Eupen, dat op de allerlaatste speeldag van de reguliere competitie nog vol aan de bak moet om degradatie naar 1B af te wenden.

Hoe het verhaal bij Eupen ook afloopt, het staat allerminst vast dat Makélélé het seizoen uitdoet in de Jupiler Pro League. Afgevaardigden van de Kameroense bond zouden deze week zelfs al in Eupen gesignaleerd zijn voor een gesprek met de huidige trainer van De Panda’s.

Contract tot 2020

Zelf wilde Makélélé niet al te diep ingaan op de geruchten. “Ik lig hier nog onder contract tot 2020. Maar in voetbal weet je nooit wat er kan gebeuren”, vertelde de Fransman. De timing van het nieuws is erg ongelukkig, twee dagen voor het allesbeslissende thuisduel tegen Moeskroen. Als Eupen op de laatste speeldag niet beter doet dan concurrent KV Mechelen, degradeert het naar de Proximus League.

Poll: Zou Makélélé een goede bondscoach voor Kameroen zijn?

TAGS  I  Makélélé  I   Broos  I   Kameroen  I   Eupen

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024