Er is Jan Mulder iets opgevallen aan Ruud Vormer

Er is Jan Mulder iets opgevallen aan Ruud Vormer
Zaterdag 10 maart 2018 - 11:31   I  

Ruud Vormer ging vorige maand met de Gouden Schoen aan de haal. Al de verplichtingen en aandacht zorgden ervoor dat de Nederlander een dipje kende, maar ondertussen groeit Vormer alweer naar zijn beste niveau toe. Volgens Jan Mulder komt het helemaal goed met de middenvelder, die ook tot de voorselectie van Oranje behoort.

"Zelf ging Ruud Vormer ervan uit dat de kersverse Nederlandse bondscoach Ronald Koeman drastisch aan het verjongen zou slaan en hij dus geen kandidaat is om de wereldberoemde kleur te dragen. Ruud wordt 11 mei dertig en debutanten zijn tegenwoordig twintig", steekt Mulder van wal in Het Laatste Nieuws.

Maar er is Mulder iets opgevallen aan de kapitein van Club Brugge. "Vormer oogt fris als een hoentje en een béétje routine kan geen kwaad. Die trein loopt. Waar het winnen van de Gouden Schoen een kortstondige rem op zijn prestaties zette (de tegenstanders gingen er dubbel zo fel tegenaan), zal Oranje hem, zonder die extra tegenwerking op het veld, naar nieuwe hoogtes opstuwen. Nu al. Het zingt in zijn hoofd."

"Late internationale doorbraak voor Vormer"

"Vormer zei een week geleden nog bescheiden dat het tijd is voor de jeugd, nu gelooft hij meer dan ooit in de dertigjarige. Als de psychologie in de sport nog enige waarde bezit, beleven we zondag een Gouden Schoen in topvorm. Al scoort Teo er vijf, fietst team Sky vanaf morgen nooit meer, boycot Engeland wegens vergiftiging van een landgenoot door Poetin het WK in Rusland, zit Sa Pinto tweemaal drie kwartier in diepe meditatie op de bank bij Oostende-Standard: het interesseert me minder dan Sint-Truiden-Club Brugge met Ruud Vormer in Oranje-roes, zondag half drie."

Van de concurrentie bij Oranje hoeft Vormer alvast niet bang te zijn volgens Mulder. "Zal hij schitteren in het all star-team van de Nations Cup of het EK 2020? Meer dan ooit is passing een gevraagd artikel en met zijn laconieke, Osim-achtige kijk op voetbal moet het lukken. De concurrenten op het middenveld van Oranje heten Pröpper, Van de Beek, De Roon, Hateboer, Strootman, Wijnaldum, Vilhena en Til. 'Great passers of the ball' zitten er niet tussen. Vormer gaat het doen: een late internationale doorbraak."

Poll: Zal Vormer een basispion worden bij Oranje?

TAGS  I  Vormer  I   Mulder  I   Club Brugge

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024