Vanden Stock allesbehalve blij: "Dat moet Coucke niet zeggen"

Vanden Stock allesbehalve blij:
Zaterdag 10 maart 2018 - 12:03   I  

Het einde van een tijdperk bij RSC Anderlecht. Roger Vanden Stock geeft dit weekend de fakkel door aan Marc Coucke. De aftredende preses blikte ondertussen terug op zijn 21 jaar aan het hoofd bij paars-wit. Tegelijkertijd beet hij ook van zich af, want hij is het niet helemaal eens met enkele uitspraken van zijn opvolger.

Coucke omschreef Vanden Stock onlangs als de conservatieve adel uit het begin van de vorige eeuw en iemand die zich niet heeft aangepast aan de 21ste eeuw. Iets wat Coucke nu niet bepaald in dank wordt afgenomen door zijn voorganger. "Als men u laat voelen dat je een dinosaurus bent, dan doet dat u geen plezier. Misschien ís het wel zo. Misschien bén ik wel de laatste dino."

"Maar dan zeg ik dat liever zelf dan dat Marc Coucke dat over mij zegt", zegt Vanden Stock in Het Laatste Nieuws. "Ik begrijp helemaal dat hij het op zijn manier wil aanpakken en dat hij het moderner wil, maar hij heeft zijn woorden niet zeer zorgvuldig gekozen, vond ik. Zelf zou ik me omschrijven als de laatste der Mohikanen."

"Anderlecht kan Coucke ongekende mogelijkheden bieden"

Toch is Vanden Stock er vrij zeker van dat Coucke de juiste man op de juiste plaats is. "Coucke is verstandig genoeg om in te zien dat Anderlecht hem ongekende mogelijkheden biedt. Deze club is de brug tussen Vlamingen en Walen. Cultureel en commercieel geeft u dat een geweldig voordeel."

"In Oostende lag langs de ene kant de zee en langs de andere kant Brugge. Dan zit je gevangen, als je zo ambitieus bent als Marc Coucke. Hier in Anderlecht ligt heel België voor hem open. Heel Europa zelfs. Het hangt er maar van af hoeveel hij gaat investeren. Zo simpel is het", besluit Vanden Stock.

Poll: Heeft Vanden Stock gelijk?

TAGS  I  Vanden Stock  I   Anderlecht  I   Coucke

zondag 10 december 2023

zaterdag 9 december 2023

vrijdag 8 december 2023

donderdag 7 december 2023