Benteke denkt aan terugkeer naar België: “Zie me enkel daar naartoe gaan”

Benteke denkt aan terugkeer naar België: “Zie me enkel daar naartoe gaan”
Zaterdag 10 maart 2018 - 12:46   I  

Christian Benteke speelt al sinds de zomer van 2012 in de Premier League. Hoewel hij zijn hart verloor aan Engeland, is de 27-jarige aanvaller van Crystal Palace niet van plan om er tot het einde van zijn dagen te blijven wonen. Benteke denkt nu al aan een terugkeer naar België.

Niet dat de Rode Duivel van plan is om Crystal Palace komende zomer in te ruilen voor de Jupiler Pro League. Neen, dat is wellicht nog iets te vroeg voor Benteke. Maar na zijn carrière keert hij sowieso terug naar ons land. “Ik zie me enkel en alleen in Luik. Ik zie me eigenlijk enkel en alleen daar naartoe gaan. Daar woont mijn familie en leven mijn vrienden”, vertelt de spits in La Capitale.

Nu Yannick Carrasco onlangs voor een Chinees avontuur koos, kreeg ook Benteke de vraag of hij – indien hij de kans krijgt – voor het grote geld zou kiezen. “Ik begrijp de keuze van Yannick. Sportief gezien is het niet hetzelfde niveau als in Europa, maar het financiële aspect speelt een belangrijke rol. Als profvoetballer moet je zoveel mogelijk geld kunnen verdienen om er na je carrière van te kunnen leven. Bovendien kan het zomaar voorbij zijn als je een blessure oploopt.”

"We gaan niet allemaal de Gouden Bal winnen, hoor"

“Of een Chinees avontuur mij zou aanspreken? Ja. Al heeft alles te maken met timing. We zijn allemaal profs, maar als je het sportieve wegdenkt is dit ook gewoon onze job. Sommige spelers doen het voor de trofeeën, anderen voor de glorie en nog anderen voor het geld. Slechts enkelen kunnen het voor de drie doen, maar dan heb ik het over spelers als Neymar, Messi, Ronaldo, Hazard of De Bruyne. We gaan niet allemaal de kans hebben om de Gouden Bal te winnen, hoor”, besluit Benteke.

Poll: Hoop jij Benteke ooit nog bij een Belgische topclub te zien spelen?

TAGS  I  Benteke  I   Crystal Palace  I   China  I   Carrasco  I   Standard  I   RC Genk  I   KV Mechelen

donderdag 21 september 2023

woensdag 20 september 2023

dinsdag 19 september 2023

maandag 18 september 2023