Beging Anderlecht flater met Coucke? “Anders misschien PSG van België”

Beging Anderlecht flater met Coucke? “Anders misschien PSG van België”
Zaterdag 10 maart 2018 - 14:26   I  

De familie Vanden Stock vond met Marc Coucke een Belgische investeerder die de nodige miljoenen neertelde om RSC Anderlecht over te nemen. Toch had het ook helemaal anders kunnen lopen, aangezien ook buitenlandse zakenmannen interesse toonden.

Zo had nu evengoed een buitenlandse investeerder de nieuwe baas van Anderlecht kunnen zijn. “Dat kan. Usmanov had ambitieuze plannen. Als hij Anderlecht had overgenomen, had België straks misschien zijn eigen Paris Saint-Germain, wie weet”, aldus Vanden Stock in Het Laatste Nieuws.

Al is de aftredende preses ergens ook blij dat ‘zijn’ club in Belgische handen bleef. "Ik ben een geboren Anderlechtenaar, Brusselaar en Belg, in die volgorde. Ik vind dat van waarde”, benadrukt Vanden Stock.

“Maar Usmanov zou Anderlecht en het hele Belgische voetbal hebben opgestuwd in Europa. Dan moet je bereid zijn om als club zelfs je ziel te verkopen. Want een winnende ploeg waar de mensen graag naar komen kijken, daar draait het toch om, uiteindelijk? Ge kunt grote verhalen vertellen over verankering, maar succes kent geen nationaliteit.”

Poll: Had jij liever Usmanov als nieuwe voorzitter gezien?

TAGS  I  Vanden Stock  I   Anderlecht  I   Coucke  I   PSG  I   Usmanov

zondag 10 december 2023

zaterdag 9 december 2023

vrijdag 8 december 2023

donderdag 7 december 2023