Update: KBVB neemt vlak voor Cercle-Beerschot Wilrijk belangrijke beslissing

Update: KBVB neemt vlak voor Cercle-Beerschot Wilrijk belangrijke beslissing
Zaterdag 10 maart 2018 - 13:48   I  

Vanavond staat de terugwedstrijd van de finale in de Proximus League op het programma. Cercle Brugge en Beerschot Wilrijk zullen onder mekaar uitmaken wie naar de Jupiler Pro League mag promoveren, maar de voorbereiding op de belangrijke wedstrijd verliep niet zonder slag of stoot…

Zo was er heel wat te doen omtrent de rode kaart die Alexander Maes kreeg tijdens de heenwedstrijd van de finale. In principe worden disciplinaire dossiers bij de KBVB enkel op dinsdag en vrijdag behandeld. Door een fout van het secretariaat van de Geschillencommissie in eerste aanleg, was de betekening op woensdag en niet op dinsdag overgemaakt aan Beerschot Wilrijk.

En dus konden de Antwerpenaren tot vrijdag om 12 uur beroep aan tekenen, waardoor het dossier pas volgende week behandeld kon worden. De Geschillencommissie Hoger Beroep beriep zich echter op uitzonderlijke omstandigheden om de zitting op zaterdagochtend (9u30) te laten plaatsvinden, zodat een eventuele schorsing voor Maes voor de return tegen Cercle Brugge zou gelden.

"Justitie op maat"

Iets waar Beerschot Wilrijk niet mee akkoord ging. Het zette advocaat Johnny Maeschalck op de zaak en die heeft namens de club om uitstel gevraagd in de tuchtprocedure tegen Maes. “Men creëert zo justitie op maat. Het gaat hier om een fout, een vergetelheid of zo u wil nalatigheid van de secretaris. Dat kan niet weggemoffeld worden onder het mom van overmacht of een uitzonderlijke situatie”, tekende Het Nieuwsblad op uit het pleidooi van Maeschalck. “Beerschot Wilrijk heeft sowieso schade. De fout van de administratie van de commissie moet Maes niet aangerekend worden. Deze zaak hoort hier vandaag volgens ons niet behandeld te worden.”

Daar blijft het evenwel niet bij, want Maeschalck stelt zich ook vragen bij de rode kaart op zich. “Ook inhoudelijk, over de grond van de zaak dringt een uitstel zich op.” Zo maakte Lardot bij het geven van de rode kaart duidelijk dat het op aangeven van de videoref gebeurde. “Maar daar wordt niets van gezegd in het scheidsrechtersrapport. Dat vind ik op z’n minst bevreemdend. In het kader van de rechten van verdediging lijkt het mij dan ook nodig om de ref te horen. Ik wil namelijk wel een aantal zaken weten. Wat zegt de videoref? Wat zegt de ref? Heeft hij de fase zelf goed gezien? Wat zeggen de beelden? Wie nam de beslissing? Lardot moet voor een goede rechtspraak gehoord worden.”

"Beerschot Wilrijk vraagt gewoon toepassing van de reglementen"

“Er wordt in de media en door Cercle Brugge een procedureslag van gemaakt, maar Beerschot Wilrijk vraagt eigenlijk gewoon de toepassing van de reglementen”, besloot Maeschalck. De Geschillencommissie spreekt zich nog voor 18 uur uit over de zaak. De wedstrijd tussen Cercle Brugge en Beerschot Wilrijk start om 20 uur.

Update

Vlak voor de klok van 13 uur maakte de Belgische Voetbalbond bekend dat Alexander Maes wel degelijk geschorst is voor de terugwedstrijd van de promotiefinale. De KBVB roept 'uitzonderlijke omstandigheden' in voor de beslissing. Maes krijgt één speeldag schorsing, en de schorsing gaat in vanaf vandaag 10 maart. 

Poll: Had de KBVB de schorsing van Maes moeten laten vallen?

TAGS  I  Cercle Brugge  I   Beerschot Wilrijk  I   Maes

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024