Chelsea wint nipt met Hazard op linkerflank

Chelsea wint nipt met Hazard op linkerflank
Zaterdag 10 maart 2018 - 20:20   I  

Chelsea heeft weer aangeknoopt met de zege. Na de pijnlijke nederlaag bij Manchester City wonnen de Blues met 2-1 van degradatiekandidaat Crystal Palace. Lange tijd leek het een eenvoudige zege te worden, maar in de slotminuten werd het nog even warm voor de Londense club.

Eigenlijk was de wedstrijd aan de rust al gespeeld. Met een lage schuiver bracht Willian de thuisploeg halverwege de eerste helft op voorsprong. Na een owngoal van Kelly stond het nog voor de rust 2-0. In de tweede helft kwam Crystal Palace helemaal op het einde nog terug tot 2-1 via van Aanholt. Verder kwam City niet.

Chelsea staat nu vijfde, op twee punten van Manchester United - de nummer vier. Christian Benteke werd aan de rust vervangen bij Palace. Thibaut Courtois speelde de hele wedstrijd, Hazard werd twee minuten voor affluiten vervangen. Hij stond weer op zijn vertrouwde linkerflank.

Hazard

De wedstrijd tegen City werd huilen met de pet op. Conte plaatste Hazard weeral op de 9, maar daar kreeg hij amper een bal toegespeeld. Chelsea werd op alle fronten overklast door City. Na de wedstrijd was Hazard dan ook allesbehalve tevreden en uitte hij openlijk kritiek op de manier van voetballen.

Conte reageerde

Conte reageerde uiteraard op de uitspraken van zijn sterspeler. "Mijn beslissingen zijn altijd het beste voor het team. Het is belangrijk dat om toegewijd te zijn aan de ploeg en niet eerst aan jezelf te denken", kreeg Hazard meteen een veeg uit de pan. "Mijn ervaringen als speler hebben me geholpen dat in te zien", tekende Het Nieuwsblad nog op uit de mond van Conte.

Conte luistert

Toch heeft de Italiaan nu blijkbaar toch geluisterd, want hij koos tegen Crystal Palace voor Olivier Giroud in de spits. Hazard kon dan vanaf de flank voetballen. Zo hoefde Hazard dus niet als valse negen te gaan voetballen, al is het 'maar' tegen Crystal Palace.

Poll: Zal Chelsea nu wel dominant voetballen?

TAGS  I  Chelsea  I   Crystal Palace  I   Hazard

zondag 14 juli 2024

zaterdag 13 juli 2024

vrijdag 12 juli 2024

donderdag 11 juli 2024