Brys ziet één schuldige voor mislopen van promotie

Brys ziet één schuldige voor mislopen van promotie
Zaterdag 10 maart 2018 - 23:35   I   door Redactie

Beerschot Wilrijk heeft het niet gehaald. Cercle Brugge promoveert naar 1A. Enkele minuten voor affluiten had Beerschot Wilrijk de promotie in handen, maar een late strafschop besliste er nog anders over. Marc Brys is over die penalty niet te spreken. Hij wijst met een beschuldigende vinger naar scheidsrechter Alexandre Boucaut.

"Een discutabele fase", vertelt Brys bij Sporza. "Die fase besliste over promotie of niet. Een discutabele fase kan je niet fluiten. Dat doe je enkel als je zeker bent. Ik vind het ongehoord van de scheidsrechter. Ik begrijp soms niet waar de mensen mee bezig zijn. Cercle was de betere, maar voor ons is het extra zuur om op zo'n manier naast de promotie te grijpen."

"Het belang van die penalty was immens. Het gaat over miljoenen, het gaat over de toekomst. Op zo'n manier verdien je het niet", vervolgt Brys. "Dit is een immense klap voor de hele familie van Beerschot Wilrijk. Iedereen heeft er alles aan gedaan om de twee finalewedstrijden tot een goed einde te brengen. We hadden recht op de promotie, maar het is niet gelukt."

Play-offs

Als Beerschot-Wilrijk was gepromoveerd, dan was dat voor de vijfde keer op rij. Dat is dus net niet gelukt. In de finale sneuvelt de ploeg van Brys. Beerschot Wilrijk is nu nog veroordeeld tot het spelen van Play-off 2.

Poll: Had Boucaut de penalty niet mogen fluiten?

TAGS  I  Beerschot-Wilrijk  I   Cercle Brugge  I   Brys  I   shw

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024