Vanden Stock onthult: "Hij had onze nieuwe trainer moeten worden"

Vanden Stock onthult:
Zondag 11 maart 2018 - 08:40   I  

Momenteel is Hein Vanhaezebrouck trainer bij RSC Anderlecht, maar het had ook helemaal anders kunnen lopen. Zo was men in het Constant Vanden Stockstadion aanvankelijk niet van plan om Vanhaezebroucks voorganger René Weiler aan te stellen.

Weiler werd voor aanvang van het seizoen 2016-2017 aangesteld als trainer van Anderlecht. Op dat moment klonk het dat de jonge Zwitser de eerste keus van het van het bestuur was, maar zowat iedereen had door dat dat niet het geval was. Voor dat het bij Weiler uitkwam, mikte paars-wit hoger. Veel hoger.

Zo geeft aftredend voorzitter Roger Vanden Stock nu toe dat de keuze voor Weiler misschien niet de meest gelukkige was. "Niet onze eerste, alleszins. Dat was Claude Puel, de Fransman", benadrukt Vanden Stock in Het Laatste Nieuws. "Die zou komen, tot Leicester riep. Waarna we Weiler hebben binnengehaald."

Aanvankelijk geloofde Vanden Stock wel in Weiler, tot die plots erg defensief begon te spelen. "Weiler had goede papieren en goede ideeën, leek ons. Tot bleek dat hij veel defensiever speelde dan we dachten. Ik hou meer van de stijl Pep Guardiola bij City dan van de stijl Antonio Conte bij Chelsea of José Mourinho bij United. Ik hield dus ook niet van René Weiler. Maar hij heeft ons wel kampioen gemaakt."

Poll: Zou Puel een goede trainer geweest zijn voor Anderlecht?

TAGS  I  Vanden Stock  I   Weiler  I   Puel  I   Vanhaezebrouck  I   Anderlecht

zondag 10 december 2023

zaterdag 9 december 2023

vrijdag 8 december 2023

donderdag 7 december 2023