Vandenbempt duidelijk: "Zij verdienen een plaats in play-off 1"

Vandenbempt duidelijk:
Zondag 11 maart 2018 - 11:45   I  

KRC Genk is al zo goed als zeker van een deelname aan play-off 1, maar voor drie andere clubs wordt het nog een namiddag nagelbijten. Zo moeten Standard, Royal Antwerp FC en KV Kortrijk nog vol aan de bak om zich in de top zes te knokken. Peter Vandenbempt is duidelijk: "Ze verdienen het alle drie."

"Wat mij betreft, verdienen StandardAntwerp en KV Kortrijk op basis van het hele seizoen alle drie een plaats in play-off 1", klinkt het bij Sporza. "Het zou natuurlijk voor Standard niet mogen dat het alweer tot de allerlaatste speeldag moet vechten om erin te blijven. Wat dat betreft, hebben Antwerp en Kortrijk het met hun middelen veel beter gedaan."

Toch ziet Vandenbempt dat De Rouches straks in het voordeel zijn. "Standard heeft het voordeel op dit moment, het is op doelsaldo dat het voorlopig 6e is met evenveel punten als Antwerp. Dat is belangrijk, dat Standard er vorige week ten langen leste is ingeklauterd. Maar om nu te zeggen dat Standard zich nu mag rijk rekenen, daar zou ik toch mee oppassen. Standard is toch altijd een beetje wankel en Oostende zit in de flow, heeft niets meer te winnen of te verliezen en wil van die laatste thuiswedstrijd in de competitie nog wel wat maken, denk ik."

"Lastig verhaal voor Antwerp, pas maar op voor Kortrijk"

Voor Antwerp, dat op bezoek moet bij Anderlecht, wordt het sowieso moeilijk. Dat ziet ook Vandenbempt. "Het is een lastig verhaal voor Antwerp, het wint moeilijk en moet op bezoek bij Anderlecht. Het is een feestnamiddag in het Vanden Stockstadion, want Roger Vanden Stock wordt uitgewuifd. Ik neem aan dat zijn spelers dat niet willen doen met puntenverlies of een nederlaag."

Wie weet zijn het wel West-Vlamingen die de lachende derde worden. "Ik zou zeggen, pas toch maar op voor KV Kortrijk", zegt Vandenbempt. "Het heeft een stevige thuisreputatie onder Glen De Boeck, maar heeft wel wat ongelukkig verloren tegen Zulte Waregem. Charleroi is toch een moeilijk verhaal de voorbije weken en als Kortrijk wint en Standard speelt maar gelijk en Antwerp wint ook niet, dan is het zomaar KV Kortrijk. Dat zou toch wel een stunt van formaat zijn. Ik steek er mijn hand niet voor in het vuur dat het zomaar Standard wordt", besluit de radiocommentator.

Poll: Wie zie jij liefst in play-off 1?

TAGS  I  Vandenbempt  I   Club Brugge  I   Charleroi  I   Anderlecht  I   RC Genk  I   AA Gent  I   Standard  I   KV Kortrijk  I   Antwerp

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024