'Sa Pinto neemt opvallende beslissing voor de cruciale wedstrijd tegen KVO'

'Sa Pinto neemt opvallende beslissing voor de cruciale wedstrijd tegen KVO'
Zondag 11 maart 2018 - 13:24   I  

Voor Standard is het vandaag erop of eronder. Het zal punten moeten gaan rapen aan de kust als het in Play-Off I wil geraken. Sa Pinto zal enkele knopen moeten doorhakken, want volgende week staat er ook nog de bekerfinale op het programma.

De sterkhouder en sterspeler van dit Standard is ongetwijfeld Mehdi Carcela. De kleine dribbelaar kwam in extremis nog naar Luik en heeft niet lang gewacht om zijn talent te tonen in Sclessin. Hij was de voorbije weken een gesel voor de verdediging.

Toch zal Carcela niet aan de wedstrijd beginnen vandaag. Volgens Sudinfo zal Sa Pinto Carcela rust geven met het oog op de bekerfinale. Hij zal ook met twee spitsen spelen (Duje Cop en Emond). Toch een erg vreemde beslissing voor de cruciale wedstrijd tegen KV Oostende.

Groot talent

Carcela maakt opnieuw indruk in de Jupiler Pro League. In het buitenland lopen zijn avonturen een pak stroever. Toch twijfelt niemand aan zijn kwaliteiten. Zo vertelde Eto'o deze week in Sport/Voetbalmagazine nog dat Carcela hem zelfs wat doet denken aan Messi.

"Mehdi heeft veel, veel kwaliteiten ook. Ik heb met veel grote spelers samengespeeld en hij heeft alles om in dat rijtje te staan. In een één-tegen-één is hij bijna niet te houden. Hij doet me zelfs wat denken aan Lionel Messi, die kan ook met gemak een mannetje passeren", aldus Eto'o.

Beste papieren

Het zou een grote teleurstelling zijn als Standard opnieuw naast Play-Off I grijpt. De Luikenaars hebben de beste papieren, maar toch zou het nog kunnen foutlopen. Dat denkt ook Peter Vandenbempt, die wel denkt dat Standard het zal halen.

"Standard heeft het voordeel op dit moment, het is op doelsaldo dat het voorlopig 6e is met evenveel punten als Antwerp. Dat is belangrijk, dat Standard er vorige week ten langen leste is ingeklauterd. Maar om nu te zeggen dat Standard zich nu mag rijk rekenen, daar zou ik toch mee oppassen. Standard is toch altijd een beetje wankel en Oostende zit in de flow, heeft niets meer te winnen of te verliezen en wil van die laatste thuiswedstrijd in de competitie nog wel wat maken, denk ik."

Poll: Zou u Carcela aan de aftrap brengen?

TAGS  I  Standard  I   Carcela

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024