STVV-coach De Roeck stelt zich vragen bij arbitrage en Club Brugge

STVV-coach De Roeck stelt zich vragen bij arbitrage en Club Brugge
Zondag 11 maart 2018 - 18:22   I  

Ook voor Club Brugge zit de reguliere competitie er op. Het staat knap eerste en heeft onder Ivan Leko een prima competitie gespeeld. Veel doelpunten, veel punten en vaak ook mooi voetbal. Toch zat het Club Brugge regelmatig mee en vielen beslissingen van de scheidsrechter in het voordeel van Club Brugge.

Vanmiddag ging Club Brugge winnen op Stayen, waar STVV geen slechte wedstrijd speelde. Toch had een zwak Club (in de eerste helft, tweede helft was beter) aan één doelpunt genoeg. Vormer liet Steppe kansloos na een mooie actie van Refaelov en Dennis.

Na de wedstrijd reageerde een teleurgestelde Jonas De Roeck en hij had hetzelfde gevoel als in de heenwedstrijd. Toen won Club Brugge, maar STVV speelde goed mee en had zelfs iets kunnen rapen op Jan Breydel.

"Moeilijk tegen 12"

"We verdienen niet om te verliezen. Ik had een déjà vu van in de heenwedstrijd. We hebben niet alleen tegen Brugge gespeeld, maar ook tegen andere mensen, vind ik. Brugge was beter in de tweede helft, maar wat daarna allemaal is gebeurd... Ik ga geen kritiek geven op de scheids. Maar er wordt gewerkt met twee maten en gewichten. Het is moeilijk om tegen 12 man te spelen", aldus De Roeck volgens Sporza.

Slechte eerste helft

Leko was dan weer erg tevreden met de overwinning. Een verplaatsing naar Sint-Truiden is dit seizoen voor heel wat topclubs een moeilijke opgave geworden. Club Brugge kon wel winnen, als we de eerste helft echt slecht van Club Brugge.

We wisten dat het hier moeilijk zou worden. Ze klopten vier toppers in eigen huis dit seizoen. Ik zag een Club Brugge met twee gezichten. Onze reactie was goed na de rust. We waren baas in de tweede helft. Ik ben blij met de zege. Met 67 punten mogen we heel tevreden zijn. Ik ben trots. Nu moeten we er 200% voor gaan in de play-offs."

Poll: Denkt u dat scheidsrechters vaak in het voordeel fluiten van Club Brugge?

TAGS  I  Club Brugge  I   STVV

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024