Vanhaezebrouck oordeelt over PO1: "Ze geven het niet meer weg"

Vanhaezebrouck oordeelt over PO1:
Maandag 12 maart 2018 - 07:08   I   door Redactie

Bij Anderlecht lijkt men na de recente overwinning voor aanvang van Play-off 1 toch weer te geloven in de titel. De achterstand op Club Brugge bedraagt na de halvering nog zes punten. Bovendien is het deelnemersveld in PO1 bijzonder sterk, zo merkt ook coach Hein Vanhaezebrouck op. Net dat opent misschien perspectieven.

“De play-offs worden een serieus werk voor elk team”, stelt Vanhaezebrouck in Het Nieuwsblad. “Met alle respect voor teams als Kortrijk of STVV, maar als zij erbij waren dan had Club Brugge al die matchen wellicht gewonnen. Nu kan iedereen punten verliezen van iedereen. Niemand zal 27 op 30 halen. Anderlecht ook niet, maar als we goed beginnen, kunnen we toch snel de spanning terugbrengen.”

Mirakel

Club begint er uiteraard wel als leider aan. “In principe zal en mag Brugge het niet meer uit handen geven. In de stand tellen ze zes punten voorsprong, maar in de realiteit moeten wij eigenlijk zeven punten ophalen op Brugge. Bij een gelijke stand zijn zij in het voordeel. Als Anderlecht nog kampioen wordt, zou dat een mirakel zijn.”

Club Brugge lijkt echter al een tijdje niet meer op de onverwoestbare machine die door de competitie raasde. “Onze recente negen op negen doet deugd en na onze teambuilding zullen we nog sterker zijn. Misschien recupereren we nog wat geblesseerde spelers zoals Kara", aldus Vanhaezebrouck.

Vanden Stock

De trainer staat ook nog even stil bij het afscheid van Roger Vanden Stock als voorzitter van Anderlecht. “Op Celtic wonnen we wel de laatste Europese match van Roger Vanden Stock, maar waren we toch uitgeschakeld”, besluit HVH. “Vandaag tegen Antwerp wonnen we ook zijn afscheidsmatch als voorzitter, maar de competitie is nog niet gedaan. We kunnen Roger Vanden Stock nog het afscheid geven dat hij verdient.”

Poll: Geloof jij nog in de titelkansen van Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I   Club Brugge  I   Vanhaezebrouck  I   shw

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024