Aad De Mos haalt hard uit naar KV Mechelen

Aad De Mos haalt hard uit naar KV Mechelen
Maandag 12 maart 2018 - 07:43   I   door Fabian Morren

Aad De Mos kijkt minder naar Eupen-Moeskroen en legt de schuld van de degradatie toch vooral bij KV Mechelen zelf. Een wanbeleid is de oorzaak van het huidige falen. De Nederlander waarschuwt ook dat het niet evident wordt om snel weer te stijgen.

Anderlecht van 1B

"Het is niet nu dat je het weggeeft, wel tijdens de winterstop", aldus De Mos in Het Laatste Nieuws. "Het wordt tijd dat de clubleiding ook eens in de spiegel gaat kijken. Ik heb het al eerder gezegd, ze hebben de kleedkamer kapotgemaakt met al die aankopen. Het is niet enkel de fout van Jankovic, Ferrera of de spelers. Ook het beleid is niet goed. Zijn zij nog wel de juiste mensen op de juiste plaats voor deze club?"

"Ze worden nu het Anderlecht van 1B", vervolgt De Mos. "Iedereen zal tegen hen willen winnen. Het is een spookhuis voor een club met ambitie. Niet vergeten dat er nog clubs zijn die zo snel mogelijk willen promoveren. Stijgen, het is gemakkelijker gezegd dan gedaan."

Minstens 3-0

Ex-speler Piet Den Boer kijkt wel naar Eupen. "Ik moet zeggen dat ik het gedeeltelijk verwacht had. Waasland-Beveren heeft zijn sportieve plicht vervuld - nochtans speelde KV Mechelen goed. Maar je wist dat er iets ging gebeuren in Eupen. Tijdens de rust zei iemand: 'het staat ginder nog 0-0.' Waarop ik antwoordde dat het daar een uur later minstens 3-0 zou staan", zegt de Nederlander. 

"Ik vind het heel frappant. Het is iets te duidelijk. Je kan je vragen stellen als een ploeg die anders amper scoort er nu vier binnentrapt in zeventien minuten. Een vreemde situatie. De degradatie van KV Mechelen is een drama voor de club, de supporters en het Belgisch voetbal."

Poll: Is er een slecht beleid bij KV Mechelen?

TAGS  I  KV Mechelen  I   De Mos  I   shw

vrijdag 2 juni 2023

donderdag 1 juni 2023

woensdag 31 mei 2023