Grote ambities: Wordt Cercle meteen een topclub in België?

Grote ambities: Wordt Cercle meteen een topclub in België?
Maandag 12 maart 2018 - 08:00   I   door Redactie

Cercle Brugge promoveert naar 1A. Ook daar kwamen negatieve reacties op. Cercle wordt ook wel het Monaco B genoemd. Volgens Het Nieuwsblad zijn de plannen van de Franse club echter zeer correct en ambitieus. Cercle zou zijn budget al optrekken van 10 naar 15 miljoen euro.

"AS Monaco schoot Cercle letterlijk terug naar eerste, want het was de huurling Cardona die de kampioenentreffer maakte. Maar stellen dat Cercle een bont allegaartje is van de club van Youri Tielemans? Neen. Zaterdag stonden met Nardi, Tormin en Cardona slechts drie huurlingen van het Prinsdom in de basis", schrijft Het Nieuwsblad.

"Monaco laat in België zijn jonge talenten rijpen, want in de Ligue 1 - waar slechts vier niet-Europeanen mogen worden opgesteld - is dat niet evident. Vandaag zijn al 8 van de 24 Belgische profclubs in Aziatische handen en daar worden veel vragen bij gesteld. Binnen 10 jaar zullen er dat nog meer zijn. Daarom is het Monegaskische Cercle in eerste een bijzonder interessant project om volgen."

Manchester

Stiekem droomt men bij Cercle al van een scenario zoals in Manchester. Daar was met United al één grote club. In Brugge is dat momenteel Club. Nadat City werd overgenomen kwam er een nieuwe grote club bij. Zou dat ook bij Cercle kunnen? "Als eigenaar en miljardair Dmitri Rybolovlev echt wil, kan het misschien zelfs snel doorstoten naar de subtop. Nadat hij AS Monaco - toen ook in tweede klasse - had gekocht, ging het daar ook heel snel. En zo kan onze huistekenaar Marec, fervent Cercle-fan, verder dromen: Manchester City werd ook pas keigroot nadat het in buitenlandse handen was gevallen."

Poll: Geloof jij in een scenario waarbij ook Cercle een grote club (vereniging) wordt?

TAGS  I  Cercle Brugge  I   Club Brugge  I   shw

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024