Vandenbempt heeft slecht nieuws voor KV Mechelen: "Dat komt er niet"

Vandenbempt heeft slecht nieuws voor KV Mechelen:
Maandag 12 maart 2018 - 08:50   I   door Redactie

Peter Vandenbempt vindt dat KV Mechelen maar beter kan stoppen met de beschuldigingen aan het adres van Eupen en Moeskroen. De radiocommentator stelt dat Malinwa zich beter op de toekomst kan focussen. Er wordt met modder over en weer gegooid tussen KVM en Eupen.

KV Mechelen won met 2-0 van Waasland-Beveren, maar Eupen zette Moeskroen met 4-0 opzij. Daardoor redde Eupen zich alsnog dankzij een beter doelsaldo. “Voor de mensen van KV Mechelen is zo’n scenario ondenkbaar. Daar hadden ze al weken voor gevreesd en gewaarschuwd. Het is ook opmerkelijk als een team in zo’n beslissende wedstrijd vier goals maakt in een kwartier. Dat Moeskroen er weer tussenhangt, helpt ook al niet", aldus Vandenbempt.

"Het kan natuurlijk wel in het voetbal", vervolgt Vandenbempt bij Radio 1. "We hebben de zotste dingen al gezien. Eupen kan ook winnen van Moeskroen, dat is op zich niet zo opmerkelijk. Dat kan dan ook met een paar doelpunten. Moeskroen had al het hoogst aantal tegendoelpunten voor aanvang van de match tegen Eupen. Ook in KV Mechelen-Waasland-Beveren had het ook 4 of 5-0 kunnen zijn. Als dat gebeurd was, dan hadden ze in Eupen ook hun bedenkingen geuit. Waasland-Beveren verdedigde op het einde ook niet geweldig meer. Nog een keer: alle begrip voor de frustratie bij KV Mechelen. Je kan er veel bij denken, maar concreet beschuldigen: dat is toch nog wel wat anders.”

Geen onderzoek

Er zal ook geen onderzoek komen naar de wedstrijd, verzekert Vandenbempt. "Helemaal niet. Het heeft ook geen enkele zin. Vorig jaar waren er vragen bij Kortrijk-Moeskroen op de slotspeeldag, maar dat leidde ook nergens toe", zegt de radiocommentator. "Ook bij Eupen wordt veel gesuggereerd, hé. Spelers van Eupen zouden door KV Mechelen benaderd zijn. Dat zijn ook straffe verhalen. Het is een beetje moddergooien over en weer. KV Mechelen doet er goed aan om de emoties door te spoelen en werk maken van de toekomst. De degradatie is een verhaal van een heel seizoen, niet van één speeldag. KV Mechelen zal ondanks de degradatie zeker nog een mooiste toekomst hebben.”

Poll: Moet KV Mechelen stoppen met Eupen en Moeskroen te beschuldigen?

TAGS  I  Vandenbempt  I   Moeskroen  I   Eupen  I   KV Mechelen  I   shw

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024