Club Brugge reageert op veldbetreding van Cercle-fans

Club Brugge reageert op veldbetreding van Cercle-fans
Maandag 12 maart 2018 - 09:00   I   door Redactie

Cercle Brugge dwong zaterdag de promotie naar 1A af na een 3-1-zege tegen Beerschot Wilrijk. Ondanks de oproep om het veld niet te betreden, liepen de fans van Cercle toch het veld op in het Jan Breydelstadion. Daardoor is de grasmat, die in de winter pas vernieuwd werd, beschadigd. Bovendien werden er met vuurpijlen ook kleine brandhaardjes gemaakt op het gras.

Gisteren al kwam Club Brugge de eventuele schade opmeten. Blauw-zwart wilde enkel heel kort officieel reageren. "De beelden spreken voor zich", klonk het. Club is duidelijk niet blij met de recente gebeurtenissen.  

“De bestorming van het veld was moeilijk te vermijden”, reageert Marc Vanmaele, CEO van Cercle Brugge, in Het Nieuwsblad. “Cercle is bereid om te betalen voor de mogelijke schade aan het veld.”

Commotie

Er is tussen Club en Cercle een akkoord om tot eind 2019 de kosten voor het veld te delen. Club betaalt een meerderheidsaandeel. Enkele maanden geleden wilde Cercle nog niet bijdragen aan het nieuwe veld. Dat zorgde toen voor heel wat commotie. Deze nieuwe ontwikkelingen zullen alvast geen goed doen aan de relatie tussen beide clubs.

Poll: Vind jij dit kunnen van Cercle?

TAGS  I  Club Brugge  I   Cercle Brugge

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024