Vandenbempt: "Enkel dan maakt Anderlecht nog kans op de titel"

Vandenbempt:
Maandag 12 maart 2018 - 10:49   I   door Redactie

Club Brugge begint Play-off 1 met een voorsprong van zes punten op eerste achtervolger Anderlecht. Dat is heel veel, want PO1 telt ook maar tien speeldagen meer. Kan het nog spannend worden, is de vraag. Voor radiocommentator en analist Peter Vandenbempt blijft Club Brugge de grote favoriet.

“Er zijn al heel rare dingen gebeurd in Play-off 1", beseft Vandenbempt. "Zes punten voorsprong is echter wel heel veel. Dat alle topploegen er nu bij zijn maakt het voor Club Brugge moeilijker om de wedstrijden te winnen, maar dat geldt ook voor Anderlecht."

"Club was minder dominant na de winterstop, maar ze blijven solide", vervolgt Vandenbempt. "Ze hebben een ruime kern en veel wisselmogelijkheden. Er is ook veel scorend vermogen. Dat oogt allemaal beter dan bij Anderlecht. Paars-wit moet op de toppen van de tenen lopen om matchen te winnen en heeft een smallere kern. Club moet toch minstens een kleine inzinking kennen wil Anderlecht nog kans maken op de titel.”

Vanhaezebrouck

Eerder zei Anderlecht-coach Hein Vanhaezebrouck al dat Club de grote favoriet blijft.  “In principe zal en mag Brugge het niet meer uit handen geven. In de stand tellen ze zes punten voorsprong, maar in de realiteit moeten wij eigenlijk zeven punten ophalen op Brugge. Bij een gelijke stand zijn zij in het voordeel. Als Anderlecht nog kampioen wordt, zou dat een mirakel zijn.”

Poll: Wie wordt kampioen?

TAGS  I  Anderlecht  I   Vanhaezebrouck  I   Vandenbempt  I   Club Brugge

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024