Hendrikx: "Die 3 ploegen horen niet thuis in JPL, afslanking noodzakelijk"

Hendrikx:
Maandag 12 maart 2018 - 13:01   I  

Als het van gewezen voetballer Mark Hendrikx afhangt, moet er zo snel mogelijk een hervorming van de Jupiler Pro League komen. De ex-speler van onder meer KRC Genk, Anderlecht en Sporting Lokeren is van mening dat enkele ploegen gewoon niet thuishoren in 1A.

"Wat moet je denken over alles wat er op de slotdag van de reguliere competitie is gebeurd? Beter niet te veel, zeker? Eupen is er heel het seizoen amper in geslaagd om meer dan twee goals te maken in negentig minuten. Nu maken ze vier doelpunten in niet eens een ganse speelhelft. Dat mag je op z'n minst verdacht noemen. Maar ja, wat ga je daar aan doen?", steekt Hendrikx van wal in Het Belang van Limburg.

"Ook bij de promotie van Cercle Brugge heb ik zo mijn bedenkingen", gaat de analist verder. "Niet over de manier waarop. Wel over de meerwaarde die zo'n club zou kunnen betekenen voor de competitie. Ik zie die niet, met de connectie naar AS Monaco. Bij Club Brugge zullen ze ook niet blij zijn. Het gedeelde stadion zal weer voor de nodige trammelant zorgen."

Als het van Hendrikx afhangt, moet er snel een nieuw competitieformat komen met minder teams op het hoogste niveau. "Ik stel door die ontwikkelingen enkel vast dat we in onze Jupiler League met een aantal ploegen zitten die daar niet thuishoren. Kijk naar Cercle, kijk naar Moeskroen. Daarom ben ik een voorstander van een versnelde hervorming van onze eerste klasse. Een afslanking is dringend noodzakelijk. Er is te veel ballast."

Poll: Zou de Jupiler Pro League gebaat zijn bij een competitie met minder ploegen?

TAGS  I  Hendrikx  I   Eupen  I   Moeskroen  I   Cercle Brugge  I   KV Mechelen  I   Lokeren

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024