Anthuenis: "Hij wordt vaak onderschat, maar is één van de betere in België"

Anthuenis:
Maandag 12 maart 2018 - 13:26   I  

KAA Gent won zondagnamiddag met 1-2 op het veld van KRC Genk. 'De Buffalo's' herpakten zich zo voor de thuisnederlaag tegen KV Oostende (2-3) van een week geleden en trekken met een goed gevoel naar play-off 1. Analist Aimé Anthuenis zag één grote uitblinker bij Gent.

"Er was niet al te veel treurnis bij Genk gisteren, na de nederlaag tegen Gent. Ik hoorde in de wandelgangen dat ze er nu hopen dat de spelers wakker zullen zijn voor de bekerfinale", steekt Anthuenis van wal bij De Zondag.

"Gent verdiende bovendien om te winnen, met Verstraete als absolute uitblinker op het middenveld", merkt de analist verder nog op. "Hij wordt vaak onderschat, maar is voor mij een van de betere in België. Hij heeft veel troeven: loopvermogen, overzicht, kalmte. Een beetje zoals zijn trainer (Yves Vanderhaeghe, nvdr.), toen die nog speler was."

Verstraete kende tot dusver een wisselvallig seizoen. Voor de jaarwisseling kwam de centrale middenvelder niet vaak in actie - ook niet nadat Vanderhaeghe het roer al had overngenomen van Hein Vanhaezebrouck. Sinds januari ontpopte Verstraete zich evenwel als een onbetwiste titularis. Hij zorgt voor de juiste balans tussen verdediging en aanval en is een erg gewaardeerde basiskracht geworden.

Poll: Ben jij het eens met Anthuenis?

TAGS  I  Birger Verstraete  I   Anthuenis  I   Vanderhaeghe  I   AA Gent  I   RC Genk

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024