Omkoping in degradatiestrijd? Anthuenis neemt duidelijk standpunt in

Omkoping in degradatiestrijd? Anthuenis neemt duidelijk standpunt in
Maandag 12 maart 2018 - 12:19   I  

De laatste reguliere speeldag in de Jupiler Pro League deed al heel wat stof opwaaien. KAS Eupen redde zich ten koste van KV Mechelen, en dat na een opmerkelijke 4-0-overwinning tegen Moeskroen. Volgens velen speelden Eupen en Moeskroen onder één hoedje. Maar was dat ook wel zo? Volgens Aimé Anthuenis moeten de insinuaties eindelijk eens stoppen.

"Eupen was offensief dit seizoen zeker de betere van Mechelen, defensief was het eerder omgekeerd. Het had voor beide ploegen afgelopen kunnen zijn. De vele insinuaties die er nu zijn moeten stoppen", steekt Anthuenis van wal bij De Zondag. "Het is ergens logisch, want er werd al vele maanden gesproken over die laatste thuismatch van Eupen, maar als er geen bewijzen zijn, dan moet je zwijgen."

"Je kan dan evengoed iets zoeken achter de remonte van Standard in Oostende", gaat Anthuenis verder. "Daar vielen ook nog drie goals na de rust. Pas op, ik meen dat er daar niets achter moet gezocht worden, maar als je de ene match noemt, moet je de andere ook noemen."

"Mechelen heeft het gewoon zelf weggegeven"

Volgens de gewezen bondscoach moet men bij Mechelen eerst en vooral eens in de spiegel kijken. "Mechelen heeft het gewoon zelf weggegeven, denk maar aan die gemiste penalty enkele weken geleden. Het moet naar zichzelf kijken. En wat Eupen-Moeskroen betreft: Moeskroen miste enkele goeie spelers en presteert al weken heel wisselvallig. Het mag, samen met Lokeren, blij zijn dat het seizoen voorbij is. Want voor die ploegen heeft het uiteindelijk ook niet veel gescheeld."

Dat de Jupiler Pro League KV Mechelen kwijt is, is volgens Anthuenis wel een spijtige zaak. "De hoogste klasse misloopt heel wat volk volgend seizoen. Beerschot kon erbij komen en Mechelen valt weg. Dat zijn twee serieuze aanhangen. Bovendien is het een serieuze slag voor het voetbal in Antwerpen. West-Vlaanderen verstevigt dan weer zijn positie."

Poll: Geloof jij dat er kwaad opzet in het spel is?

TAGS  I  Anthuenis  I   Eupen  I   KV Mechelen  I   Moeskroen

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024