Update: Anderlecht gaat in beroep tegen schorsing Trebel

Update: Anderlecht gaat in beroep tegen schorsing Trebel
Maandag 12 maart 2018 - 15:01   I  

Zowel Leander Dendoncker als Adrien Trebel pakte zondagnamiddag rood tijdens de wedstrijd tussen RSC Anderlecht en Royal Antwerp FC. Een dag later kennen de twee spelers van paars-wit hun schorsing.

In het geval van Dendoncker besliste het Bondsparket dat de uitsluiting voldoende was. Na amper enkele minuten spelen trok Dendoncker, als laatste man, Stallone Limbombe onderuit. Geen gemene fout en doordat Dendoncker al bijna een volledige wedstrijd moest missen na zijn rode kaart, werd beslist dat de uitsluiting voldoende is.

Drie wedstrijden schorsing voor Trebel

Trebel komt er helemaal niet zo goedkoop van af. De Fransman ging met gestrekt been door op Limbombe en krijgt nu een schorsing van drie speeldagen, plus een geldboete van 800 euro. Anderlecht kan, indien het dat wenst, nog in beroep gaan tegen de schorsing van Trebel. Zoals het er nu naar uitziet mist de middenvelder de eerste drie wedstrijden in play-off 1.

Update: Anderlecht in beroep

Anderlecht liet enkele uren na het schorsingsvoorstel van het Bondsparket weten dat het in beroep gaat tegen de straf voor Trebel. "Adrien Trebel wordt zwaar gestraft voor zijn ingreep op Limbombe in de tweede helft. De Franse middenvelder tackelde met de voet vooruit en kreeg daarvoor rechtstreeks rood. Het bondsparket vordert daarom een schorsing van drie speeldagen en een boete van €800. Paars-wit gaat in beroep tegen dit voorstel", klinkt het op de webstek van Anderlecht.

"Schorsing van vijf of zes weken"

Hadden analisten Geert De Vlieger en Bob Peeters de strafmaat mogen bepalen, dan zou Trebel nog veel langer langs de kant hebben gestaan. "De rode kaart van Trebel is niet ongelukkig, maar gewoon gevaarlijk. Het is een schandalige overtreding”, aldus De Vlieger zondagavond in Sports Late Night. “Dit soort tackles willen we absoluut niet meer zien en volgens mij is Anderlecht hem minstens enkele wedstrijden kwijt in play-off 1.”

Ook Bob Peeters was niet te spreken over de fout van Trebel. “Deze tackle moet hem gewoon een schorsing van vijf of zes weken opleveren. Limbombe heeft geluk dat zijn voet niet vaststaat op de grond, want anders zou enkele maanden out geweest zijn. Zo breek je iemand zijn been.”

“En net daarom vind ik dat men bij Trebel nog maar eens duidelijk moet stellen dat dit echt niet thuishoort op onze velden”, pikte De Vlieger in. “De strafmaat zou vijf of zes speeldagen schorsing mogen zijn, maar dat zal niet zo zijn. Ik denk dat het een wedstrijd of drie wordt", voorspelde de analist. En gelijk kreeg hij.

Poll: Is dit een correcte straf?

TAGS  I  Anderlecht  I   Antwerp  I   Dendoncker  I   Trebel

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024