Dit moet KV Mechelen doen als het degradatie wil aanvechten

Dit moet KV Mechelen doen als het degradatie wil aanvechten
Maandag 12 maart 2018 - 14:15   I  

KAS Eupen wist zich zondagnamiddag te handhaven in de Jupiler Pro League, terwijl KV Mechelen naar de Proximus League degradeert. Is de kous daarmee af? Daar lijkt het op, ook al stelden heel wat mensen zich vragen bij de ruime zege van Eupen tegen Moeskroen. Als Mechelen de degradatie wil aanvechten, is dat alleszins mogelijk.

Volgens Het Nieuwsblad kan Mechelen altijd eens aankloppen bij het Bondsparket of, misschien nog veel beter, het federaal parket. "Als KV Mechelen de insinuaties hard wil maken, moet het naar het Bondsparket of, nog doortastender, naar het federaal parket stappen", klinkt het in de krant.

"Het Bondsparket is enorm beperkt in de onderzoeksmiddelen. Omdat het Bondsparket geen waarnemers naar Mechelen en Eupen stuurde en niet langer op basis van televisiebeelden mag oordelen, moet het een klacht afwachten alvorens het in actie kan treden", zo staat er verder nog te lezen.

Nog geen enkele klacht binnengelopen bij Bondsparket

“Maar vergeet niet dat wij nauwelijks onderzoeksmiddelen hebben”, aldus bondsprocureur Marc Rubens. “Wij mogen geen telefoontaps doen, bankrekeningen nakijken, enz… Dat mag het federaal parket wel. Zij kunnen eventuele omkoping, waar op dit moment nog geen aanwijzing voor is, dus veel beter onderzoeken.”

Tot op heden is er evenwel nog geen enkele klacht binnengelopen bij het Bondsparket. Het is nog maar de vraag of Mechelen van plan is om stappen te ondernemen. Áls Mechelen een klacht zou willen indienen, richt het zich best tot het federaal parket. Afwachten hoe de zaak verder zal evolueren.

Poll: Moet Mechelen de degradatie aanvechten?

TAGS  I  KV Mechelen  I   Eupen  I   Moeskroen  I   Bondsparket

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024