Mulder velt oordeel over ontknoping degradatiestrijd: "Slecht toneelgezelschap daar"

Mulder velt oordeel over ontknoping degradatiestrijd:
Maandag 12 maart 2018 - 19:40   I   door Redactie

Jan Mulder heeft in zijn column in Het Laatste Nieuws aandacht voor de ontknoping in de degradatiestrijd. Eupen slaagde er uiteindelijk in zich te redden na een 4-0-zege tegen Moeskroen. Traditieclub KV Mechelen speelt volgend seizoen in 1B, ondanks een 2-0-overwinning tegen Waasland-Beveren.

 

"In de Nederlandse talkshow Rondo zei Ruud Gullit gisteravond over de vier goals die Moeskroen plotseling tegen Eupen moest incasseren, nadat KV Mechelen thuis op een voorsprong van 2-0 tegen Waasland-Beveren was gekomen: ‘Ik heb in Italië gespeeld. Daar zeggen ze over zulke goals, dat je je niet in zo’n situatie moet laten manoeuvreren'. Malinwa heeft de degradatie aan zichzelf te danken. In strikte zin heeft Gullit gelijk. Maar je moet in zo’n droevig uur wel heel filosofisch, breed, mathematisch en kil denken, wanneer je supporter van Mechelen bent en je ziet de beelden uit Eupen", aldus Mulder

"Zelfs een onpartijdige kijker heeft er moeite mee. Er zal in de competitie door Mechelen zijn aangemodderd, maanden lang voor mijn part, wanneer op het beslissende moment een verdediging van Moeskroen alles in het werk stelt om geen 9 voor verdedigen te krijgen maar een 3, is dat onverdraaglijk en een reden om de schuld aan die vier goals op de laatste speeldag te geven.

"Het gebeurt al jaren. Omgekocht zijn ze niet, die slapende sukkels, natuurlijk niet, ze zijn er eventjes niet bij met hun hoofd - laten we het daar op houden. Opvallend en voorspelbaar is dan, elk jaar weer, de overacting. De stad Moeskroen heeft een zwak toneelgezelschap."

Poll: Speelde Moeskroen slecht toneel?

TAGS  I  Moeskroen  I   KV Mechelen  I   shw  I   Mulder

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024