Er komen mogelijk testwedstrijden na heisa rond KVM en Eupen

Er komen mogelijk testwedstrijden na heisa rond KVM en Eupen
Maandag 12 maart 2018 - 20:40   I   door Redactie

Pierre François, de CEO van de Pro League, heeft gereageerd op de beschuldigingen van KV Mechelen. Volgens Malinwa zat er een reukje aan de 4-0-overwinning van Eupen tegen Moeskroen. Daardoor degradeerde Mechelen en niet Eupen naar 1B.

“We hadden geanticipeerd op een bewogen eindstrijd. Daarom hebben we voor beide degradatieduels een videoref voorzien met een maximaal aantal camera’s. Ik probeer nu de gemoederen te bedaren", zegt François. "Het is niet omdat één doelpunt wat makkelijker valt dan de rest, dat we de hele competitie in twijfel moeten trekken. We houden allemaal genoeg van het voetbal om nog in de integriteit van deze competitie te geloven."

“We mogen de imagoschade die bij zo’n insinuaties horen niet licht opnemen. Dat moet vermeden worden. Ik begrijp de reacties van supporters en hun clubs, maar laat ons sereen blijven”, aldus François, die overigens niet verwacht dat er nog iets zal aangevecht worden voor de groene tafel. “Ik ben ervan overtuigd dat de resultaten van de reguliere competitie zullen blijven.”

Testwedstrijden?

Voor François is de invoer van testwedstrijden overigens wel bespreekbaar. “Het eerste criterium moet de gewonnen wedstrijden blijven, maar waarom daarna geen testmatch op neutraal terrein? Als de gemoederen bedaard zijn, kunnen we dat op de tafel brengen. Het zou in elk geval veel commotie wegnemen. Maar het zal zeker niet op de volgende bestuursvergadering (19 maart, red.) aan bod komen.”

Poll: Vind jij dat er testwedstrijden moeten worden ingevoerd?

TAGS  I  KV Mechelen  I   Eupen  I   shw

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024