KV Mechelen neemt besluit over klacht tegen Eupen

KV Mechelen neemt besluit over klacht tegen Eupen
Dinsdag 13 maart 2018 - 06:08   I   door Redactie

KV Mechelen was niet te spreken over wat er in Eupen-Moeskroen gebeurde. In 17 minuten ging Eupen van 0-0 naar 4-0. Toch heeft Malinwa besloten om geen klacht in te dienen. De club legt zich dus gewoon neer bij de degradatie. Ook Eupen - dat KVM ervan beschuldigde om spelers benaderd te hebben - laat het zo.

"Neen, we dienen geen klacht in na de match Eupen-Moeskroen", aldus KV Mechelen-bestuurslid Olivier Somers tegenover Het Laatste Nieuws. Daarmee is de zaak dus gesloten. KVM moet zich nu voorbereiden op een seizoen in 1B. Zondag had Mechelen nochtans zware beschuldigingen geuit aan het adres van Eupen en Moeskroen.

Bij Eupen zouden minstens vijf spelers benaderd zijn door KV Mechelen. Ze zouden bij Malinwa een contract kunnen krijgen volgend seizoen. Indien bewezen is dat Mechelen een voorstel deed, zou de club duur te staan kunnen komen. Daar staan immers zeer zware straffen op, dat gaat zelfs tot schrapping.

KV Mechelen ontkent

Bij KVM ontkent men echter die aantijgingen. "Wij hebben nooit met een speler van Eupen gesproken, daar durf ik mijn hand voor in het vuur te steken", aldus Somers. Ook de bond of de Pro League ondernemen geen actie. "De uitspraken van beide clubs na de match gebeurden in volle emotie. Alleen als de partijen hun hevige uitspraken herhalen, zal ik gedwongen zijn tussen te komen", aldus CEO Pierre François.

Poll: Had Mechelen wél klacht moeten indienen?

TAGS  I  KV Mechelen  I   Eupen

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024