Mogelijk wordt club uit Play-off 2 definitief geschrapt

Mogelijk wordt club uit Play-off 2 definitief geschrapt
Dinsdag 13 maart 2018 - 07:24   I   door Redactie

Bij de Pro League houdt men ernstig rekening met een scenario waarbij een deelnemer uit Play-off 2 zou geschrapt worden. De reden is duidelijk: de situatie bij Lierse is zo onzeker dat men niet anders kan dan daar ernstig mee rekening te houden.

Er is altijd een andere match voorzien als Lierse speelt in PO2 zodat de tv-zenders niet met een gat vallen. Intussen blijft men op het Lisp aan een oplossing werken. Er liggen volgens Het Laatste Nieuws nog twee scenario's op tafel: overgenomen worden of stoppen. Twee buitenlandse partijen zijn geïnteresseerd in de club. Afgelopen weekend werd er verder gepraat met hen. Ze vroegen en kregen bijkomende financiële gegevens. 

Geen beterschap

Bij Lierse hoopt men dat de onderhandelingen in een stroomversnelling kunnen geraken. Anderzijds valt dan weer te horen dat de twee partijen niet gehaast zijn. Dat is dus slecht nieuws voor de club, want de afgelopen maanden waren er in alle geledingen van de club betalingsachterstanden. Er lijkt niet meteen beterschap op komst en op het einde van de maand volgen er licentiecontroles.

De spelers kregen gisteren te horen dat ze hun loon van februari op 15 maart wellicht niet op hun rekening zullen zien staan. Contractueel is Lierse dat verplicht, maar er zou gewoon geen geld meer zijn. Bovendien liggen er ook geen inkomsten in het verschiet, want de eerstvolgende thuiswedstrijd is pas op 31 maart. Lierse heeft openstaande schulden van anderhalf à twee miljoen euro.

Poll: Hoop jij dat Lierse blijft bestaan?

TAGS  I  Lierse

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024