'Eupen in de problemen na nieuwe ontwikkelingen in gokaffaire'

'Eupen in de problemen na nieuwe ontwikkelingen in gokaffaire'
Dinsdag 13 maart 2018 - 12:40   I   door Redactie

Het parket heeft een vooronderzoek geopend naar AS Eupen. Er duiken namelijk verhalen op over gokpraktijken in de kleedkamer van de eersteklasser. Eupen won afgelopen zondag met 4-0 van Moeskroen waardoor het zich ten koste van KV Mechelen wist te handhaven in 1A.

Zaterdagavond, op minder dan 24 uur van de cruciale wedstrijd tegen Moeskroen, liep er een anonieme tip binnen bij Eupen. “Twee van jullie spelers hebben ingezet op een nederlaag tegen Moeskroen”, meldde een anonieme bron. De club haalde meteen de twee spelers uit hun kamer op hotel - waar Eupen op afzondering was om de wedstrijd voor te bereiden. Er volgde een gesprek, waarna Eupen bij gebrek aan bewijzen geen verdere stappen ondernam. Ze zaten zondag ook gewoon in de selectie.

Daarmee is de zaak echter niet gesloten. Meerdere bronnen vertelden aan Het Nieuwsblad dat er al een tijdje problemen zijn met spelers die gokken op hun eigen wedstrijden en zelfs op nederlagen van het eigen team. Er zijn zelfs spelers in eigen trainingkledij die bij de lokale dagbladhandelaar of gokkantoor gingen gokken op wedstrijden, onder meer op hun eigen duels.

Eupen is een kleine stad en de geruchten verspreidden zich snel. De bevoegde instanties kregen lucht van de zaak en startte een vooronderzoek. Het parket van Eupen blijft wel zeer karig met commentaar. Er wordt enkel bevestigd dat het vorige week “bepaalde informatie” heeft ontvangen.

Plannetje van KV Mechelen

Bij Eupen heeft men het sterke vermoeden dat KV Mechelen achter dat telefoontje zit in een ultieme poging om de club te destabliseren in volle degradatiestrijd. De spilfiguur in de hele zaak zou Nicolas Verdier zijn. De aanvaller wordt door Eupen uitgeleend aan KV Mechelen. Hij zou gevoelige informatie van zijn ex-ploegmaats gelekt hebben. Met die informatie wilde Mechelen een bommetje laten ontploffen bij zijn rechtstreekse concurrent.

Update

De twee spelers van Eupen die op het matje werden geroepen, zouden niet gegokt hebben op hun eigen wedstrijden. Het ging over wedstrijden in Frankrijk en andere sportwedstrijden. Dus zeker niet op Eupen-Moeskroen. “Ik weet dat er heel wat geruchten zijn rond het gokken van enkele spelers”, bevestigde Eupen-manager Christoph Henkelaan Het Laatste Nieuws. “Voor de wedstrijd tegen Moeskroen kregen we daar ook informatie over binnen."

"We hebben besloten om naar FederBet (een bedrijf dat vreemde gokgegevens onderzoekt tijdens wedstrijden, red) te stappen en daar konden ze ons bevestigen dat er niets vreemd aan de hand was rond de wedstrijd tegen Moeskroen. Er waren geen atypische gokjes. Van onze kant zijn we wel voorzichtig. We wilden op veilig spelen voor wat toch een bijzonder geladen wedstrijd ging worden. Als er toch iets aan het licht zou komen, dan gaan we wel onze maatregelen nemen. Iedereen kent de situatie, het ligt heel gevoelig.”

Ook Kansspelcommissie moeit zich nu

Ook de Kansspelcommissie zal zich nu moeien met de zaak. Dat weet Sporza.  De Kansspelcommissie zou willen uitzoeken of die geruchten kloppen. Meer informatie is momenteen ook niet geweten, maar meer informatie volgt wellicht.

Poll: Geloof jij deze verhalen?

TAGS  I  KV Mechelen  I   Eupen

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024