Geschillencommissie neemt opvallende beslissing over schorsing Trebel

Geschillencommissie neemt opvallende beslissing over schorsing Trebel
Dinsdag 13 maart 2018 - 15:49   I  

Adrien Trebel ging zondag met gestrekt been door op Stallone Limbombe van Antwerp. De speler van Anderlecht kreeg meteen rood en mocht dan ook meteen gaan douchen. Een zware overtreding, waarmee Trebel Limbombe serieus had kunnen kwetsen. Dat gebeurde gelukkig niet.

Het Bondsparket vond ook dat de tackle serieus over de grens ging en vroeg een zware straf van maar liefst 3 wedstrijden. Daarmee zou Anderlecht zijn sterkhouder een hele tijd moeten missen in Play-Off I. Anderlecht ging in beroep, want paars-wit vond dat Trebel niet zo een zware straf verdiende. Volgens Anderlecht moest naar het verleden van Trebel gekeken worden, die nog geen enkele rode kaart pakte in de Jupiler Pro League.

De Geschillencommissie lijkt die redenering deels gevolgd te hebben en geeft Trebel nu één speeldag minder schorsing. De middenvelder moet nu dus twee wedstrijden toekijken vanop de zijkant. De geldboete van 800 euro blijft wel gelden.

Belangrijke schakel

De middenvelder van Anderlecht is een erg belangrijke schakel op het middenveld van Anderlecht. Het wordt dan ook erg moeilijk voor Vanhaezebrouck om hem te vervangen. Dat wist Degryse meteen na de wedstrijd, toen wel duidelijk was dat hij een zware schorsing zou krijgen.

"Het is de manier waarop hij inkomt. Dit valt echt niet uit te leggen, want hiermee kan je iemand zijn been breken. Ze hebben hem al een maand moeten missen en dat bleek toen moeilijk om hem te vervangen. Maar ze gaan hem nu weer een tijdje moeten missen", aldus Degryse.

"Schorsing van vijf of zes weken"

Ook Bob Peeters was niet te spreken over de fout van Trebel. “Deze tackle moet hem gewoon een schorsing van vijf of zes weken opleveren. Limbombe heeft geluk dat zijn voet niet vaststaat op de grond, want anders zou enkele maanden out geweest zijn. Zo breek je iemand zijn been.”

“En net daarom vind ik dat men bij Trebel nog maar eens duidelijk moet stellen dat dit echt niet thuishoort op onze velden”, pikte De Vlieger in. “De strafmaat zou vijf of zes speeldagen schorsing mogen zijn, maar dat zal niet zo zijn. Ik denk dat het een wedstrijd of drie wordt.”

Poll: Is de straf te licht?

TAGS  I  Anderlecht  I   Trebel  I   AA Gent

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024