Ronaldo over coach van Belgische club: "Ik bewonder hem"

Ronaldo over coach van Belgische club:
Dinsdag 13 maart 2018 - 17:27   I   door Redactie

Ricardo Sa Pinto loodste Standard naar Play-off 1. De Portugees is in elk geval een bijzondere coach. Cristiano Ronaldo kent Sa Pinto heel goed. De ster van Real Madrid zegt niets dan goeds over zijn landgenoot in Sport/Voetbalmagazine.

"Hij zat bij Sporting toen ik er in de profkern werd opgenomen. Hij was altijd een steun en toeverlaat voor jonge spelers. Daarenboven heb ik altijd bewondering gekoesterd voor zijn toewijding en zijn inzet bij elke training en elke wedstrijd. Hij verslapte nooit. Hij is enorm gepassioneerd door voetbal", aldus Ronaldo

"Hij is met heel zijn hart bij zijn vak en hij kent er erg veel van. Zijn karakter is eenvoudig: hij is direct, een goede mens. Ricardo was een van de meest ervaren spelers in de kleedkamer, hij wist voor elke wedstrijd wel iets te zeggen om de groep te motiveren. Wanneer we elkaar zien, dan praten we daar nog over, we hebben mooie herinneringen die we delen."

Figo

Ook Luis Figo, een andere Portugese grootheid uit het voetbal, kent Sa Pinto goed. "Ricardo is altijd een voortreffelijke professional geweest die het beste van zichzelf gaf', vertelt hij. "Hij had een echte impact op de ploeg. Niet alleen wegens zijn voetbalkwaliteiten maar vooral dankzij zijn winnaarsmentaliteit. Je moet hem eigenlijk goed doorhebben om zijn gedrag en keuzes te begrijpen."

"Als je hem maar oppervlakkig kent, kan je een belabberde opinie over hem hebben. Ik heb geluk dat ik hem tot mijn beste vrienden mag rekenen. We zijn een paar keer samen met onze gezinnen op vakantie geweest. Drie maanden geleden hebben we nog samen nieuwjaar gevierd in Mexico."

Poll: Vind jij Sa Pinto een goeie trainer?

TAGS  I  Ronaldo  I   Real Madrid  I   Standard  I   Sa Pinto

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024