Dit zijn de 2 Eupen-spelers die regelmatig gokken: "Niet de eerste keer"

Dit zijn de 2 Eupen-spelers die regelmatig gokken:
Woensdag 14 maart 2018 - 06:17   I  

KAS Eupen verzekerde zich afgelopen weekend dan wel van een verlengd verblijf in eerste klasse, toch pakken er zich nu donkere wolken samen boven het Kehrwegstadion. Enkele spelers zouden dit seizoen meermaals gesignaleerd zijn in Eupense gokkantoren, en nu is ook duidelijk om wie het precies gaat.

Het Nieuwsblad weet dat het om Jordan Lotiès (33) en... Nicolas Verdier (31) gaat. Beide heren werden meermaals in een gokkantoor in het Eupense centrum gezien. "Het klopt dat ik geregeld een gokje waag”, zegt Lotiès in de krant. “Maar niet op wedstrijden van de Belgische competitie. In Frankrijk hebben ze me vroeger al duidelijk gemaakt dat ik niet mag gokken op wedstrijden van mijn eigen competitie. Maar er is niets verkeerd aan het feit dat ik gok op buitenlandse competities.”

Niet de eerste keer

Volgens de krant moet uit het onderzoek dat het Eupense parket en de Kansspelcommissie zijn gestart, blijken of ­Lotiès de waarheid spreekt en echt niet op matchen van de Belgische competitie heeft ingezet. Voor Lotiès is het alleszins niet de eerste keer dat hij in opsraak komt.

“Het is inderdaad niet de eerste keer dat dit me overkomt. In Spanje ­waren er gelijkaardige beschuldigingen toen ik voor Osasuna speelde. Maar ik zette toen alleen in op wedstrijden van de Franse ­Ligue 1, wat niet verboden is omdat het om een buitenlandse competitie ging. Ze riepen me op, ik legde de zaak uit en mijn naam werd gezuiverd.”

Leye niét verdacht

"Omdat Mbaye Leye niet geselecteerd was voor de laatste duels tegen Antwerp en Moeskroen werd er hier en daar al gesuggereerd dat de Senegalese ancien bij het gokschandaal betrokken was. Volgens onze info is dat niet het geval. De zaak-Leye zou volledig losstaan van de gokpraktijken bij Eupen", klinkt het tot slot in de krant.

Poll: Moet het gokken van profvoetballers volledig verboden worden?

TAGS  I  Eupen  I   Lotiés  I   Verdier  I   KV Mechelen  I   Moeskroen

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024