Moeskroen-voorzitter haalt zwaar uit: "Dat zal niet gebeuren"

Moeskroen-voorzitter haalt zwaar uit:
Woensdag 14 maart 2018 - 06:54   I  

KAS Eupen redde zich ten koste van KV Mechelen, en dat na een opmerkelijke 4-0-overwinning tegen Moeskroen. 'Les Hurlus' worden al enkele dagen geviseerd, maar voor voorzitter Patrick Declerck is de maat nu vol.

"Ik snap die polemiek niet. Er ontbraken zéven titularissen. We zijn bij wijze van spreken met een liefhebbersploeg naar Eupen vertrokken. Bovendien hebben we de zwakste defensie en het kleinste budget van eerste klasse. Dan is het niet verwonderlijk dat je spelers plooien na zeventig minuten. Pas op, ik vind het jammer dat er nu zo veel controverse is, maar wij treffen geen schuld", vertelt Declerck in Het Laatste Nieuws.

De voorzitter van de Henegouwse club betreurt dat zijn club opnieuw geviseerd wordt. "Vorig jaar was het ook al zo. Toen hadden we zogezegd op de laatste speeldag de redding gekocht tegen KV Kortrijk. Wel, tot vandaag zijn er geen bewijzen. Weet je, ik kan begrijpen dat men bij KV Mechelen dacht dat het binnen was. Ik betreur dat het anders is gelopen, maar of nu Eupen of Mechelen in eerste klasse blijft: dat kan ons echt niks schelen, hoor."

Volgens sommigen zouden ze bij Moeskroen liever Eupen in eerste klasse hebben. Een vermoeden dat Declerck meteen wegwuift. "De band tussen Moeskroen en Eupen is als die tussen Oostende en Hasselt: onbestaande. Dat zijn mensen uit de Oostkantons. Je zou zelfs kunnen zeggen dat Eupen niet in Wallonië ligt. En dan nog: het communautaire heeft nooit gespeeld bij mij - ik heb West-Vlaamse roots, maar ben groot geworden in Moeskroen. Trouwens, mochten we gangsters zijn, dan zouden we toch niet zo veel Vlaamse sponsors tellen?"

Omkoping

Verder gelooft de Moeskroen-voorzitter ook in de onschuld van zijn spelers. "Ik ben radicaal tegen omkoping. Mocht dat bewezen worden, dan ben ik weg. En Paul Allaerts ook. Maar dat zal niet gebeuren. Ik draag ethiek hoog in het vaandel. Ik zit intussen veertig jaar in de zakenwereld. Zoek me één collega die me niet correct vindt. Het zal je niet lukken. Ik steek mijn handen in het vuur voor de spelers - dat verdienen ze."

Dat verdediger Diedhiou een mal figuur sloeg, zag iedereen. En dus ook de voorzitter. Was hij dan omgekocht? "Telkens als we hem opstelden, was het kermis. Hij stond zo stijf als een staak in de zestien. Maar om nu te zeggen dat hij omgekocht was: dat gaat me te ver", besluit Declerck.

Poll: Geloof jij dat Moeskroen het spel eerlijk speelde?

TAGS  I  Moeskroen  I   KV Mechelen  I   Eupen

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024