‘Gewilde Van Crombrugge gaat deze Belgische topclubs afwijzen’

‘Gewilde Van Crombrugge gaat deze Belgische topclubs afwijzen’
Woensdag 14 maart 2018 - 10:32   I  

Opdracht volbracht: Hendrik Van Crombrugge wist zich samen met KAS Eupen te handhaven in de Jupiler Pro League. Het staat zo goed als vast dat de doelman na afloop van dit seizoen zal vertrekken bij ‘De Panda’s’. Een stap hogerop wenkt voor Van Crombrugge, die evenwel niet bij eender welke ploeg zal tekenen.

Vorige zomer kon Van Crombrugge al naar Ajax, maar de doelman besliste toen om bij Eupen te blijven. “Mijn manager, Gunter Thiebaut, had me al laten weten dat ik op het lijstje stond met doelmannen waar ze in geïnteresseerd waren”, vertelde Van Crombrugge onlangs in Sport/Voetbalmagazine. “Op het eind van de vakantie, toen ik met het gezin aan zee zat, deed Ajax een bod. Uiteindelijk bleken ze bereid om te betalen wat Eupen vroeg.”

“De beslissing lag bij mij. Mijn plan was om eerst bij een grotere Belgische club te bevestigen en pas daarna naar het buitenland te gaan. Bovendien was ik net titularis in eerste klasse en trok bankzitten me niet meteen aan. Maar het was wel Ajax, natuurlijk. Ik heb daar een paar nachten van wakker gelegen, en dan beslist om het niet te doen.”

Niet naar een topclub, wél naar een subtopper

Ook nu zal Van Crombrugge niet zomaar eender waar zijn krabbel zetten. De 24-jarige sluitpost voelt zich klaar voor een stap hogerop en hoopt dat Eupen hem niets in de weg zal leggen als er zich een goede club meldt. Club Brugge en Ajax dachten in het verleden al even aan Van Crombrugge, maar de kans is groot dat de keeper Belgische topclubs wandelen stuurt.

Het Nieuwsblad weet immers dat Van Crombrugge absoluut wil gehaald worden als eerste doelman, iets wat Belgische topclubs hem (zo goed als zeker) niet kunnen garanderen. Volgens de krant maken dus ook Belgische subtoppers met een goed plan kans bij de doelman. Ploegen als Club Brugge, Anderlecht, KRC Genk, AA Gent en Standard dreigen om die reden naast de doelman te pakken.

Poll: Kan Van Crombrugge mee bij een Belgische topclub?

TAGS  I  Van Crombrugge  I   Eupen  I   AA Gent  I   Club Brugge  I   Standard  I   Anderlecht  I   RC Genk  I   KV Oostende

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024