Verslag scheidsrechter speelde belangrijke rol in strafvermindering Trebel

Verslag scheidsrechter speelde belangrijke rol in strafvermindering Trebel
Woensdag 14 maart 2018 - 14:15   I  

Adrien Trebel ging zondag met gestrekt been door op Stallone Limbombe van Antwerp. De speler van Anderlecht kreeg meteen rood en mocht dan ook meteen gaan douchen. Een zware overtreding, waarmee Trebel Limbombe serieus had kunnen kwetsen. Dat gebeurde gelukkig niet.

Het Bondsparket vond ook dat de tackle serieus over de grens ging en vroeg een zware straf van maar liefst 3 wedstrijden. Daarmee zou Anderlecht zijn sterkhouder een hele tijd moeten missen in Play-Off I. Anderlecht ging in beroep, want paars-wit vond dat Trebel niet zo een zware straf verdiende. Volgens Anderlecht moest naar het verleden van Trebel gekeken worden, die nog geen enkele rode kaart pakte in de Jupiler Pro League.

De Geschillencommissie lijkt die redenering deels gevolgd te hebben en gaf Trebel nu één speeldag minder schorsing. De middenvelder moet nu dus twee wedstrijden toekijken vanop de zijkant. De geldboete van 800 euro blijft wel gelden.

"Ik probeerde hem niet te blesseren"

Gisteren kwam Trebel na het horen van zijn straf nog eens terug op de fase. Volgens hem was een botsing onvermijdelijk, maar deed hij er wel alles aan om Limbombe niet te blesseren. Daarom ook dat hij zijn been plooide om de impact minder zwaar te maken.

“Ik probeerde een blessure bij Limbombe te vermijden door mijn been nog te plooien en geen druk te zetten op zijn knie”, vertelde hij aan Het Nieuwsblad. “Een botsing was onvermijdelijk. Ik bood ook meteen mijn excuses aan.”

Scheidsrechtersverslag cruciaal

Het scheidsrechtersverslag speelde volgens Het Nieuwsblad een belangrijke rol in de beslissing om de straf toch te verminderen. Het feit dat Trebel een blanco strafblad had en dat het scheidsrechtersrapport stipuleerde dat het met “gematigde intensiteit” was, herleidde de schorsing tot twee matchen.

Poll: Was het een terechte beslissing om de straf te verminderen?

TAGS  I  Anderlecht  I   Trebel  I   Club Brugge

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024