'Daarom deed Eupen niets aan het gokprobleem van de spelers'

'Daarom deed Eupen niets aan het gokprobleem van de spelers'
Woensdag 14 maart 2018 - 15:55   I  

Het gokschandaal in de Jupiler Pro League blijft voor beroering zorgen. Spelers van Eupen zouden op hun eigen wedstrijden hebben gegokt en dat is verboden. Dat staat zo in de reglementen en in de contracten van de spelers. Ook Eupen wist van de praktijken en dat is bijzonder kwalijk.

In zijn analyse voor Het Nieuwsblad is Ludo Vandewalle bijzonder hard voor Eupen en de spelers in kwestie. Club en speler weten maar al te goed dat gokken op de eigen competitie verboden is. Eupen wist ervan en greep niet. En Vandewalle weet ook waarom.

"In Eupen gaven ze schoorvoetend toe dat ze weet hadden van de geruchten. De spelers kwamen op de bank terecht en deden er verder het zwijgen toe. De club ook. Elke speler vertegenwoordigt een kapitaal en hem ontslaan, is kapitaalsvernietiging", aldus Vandewalle.

Lakse Voetbalbond

Ook de Voetbalbond reageerde veel te zwak na vorige gokschandalen in de Jupiler Pro League. Dit is nu al het zoveelste geval in de voorbije seizoenen en dat is bijzonder kwalijk voor de reputatie van de Jupiler Pro League. Het is dan ook onbegrijpelijk dat er zo slecht wordt opgetreden.

"De voetbalbond en de Pro League, de clubs dus, zijn in de nasleep van zaak-Riou/Reynaud te laks opgetreden met spelers als Dierckx, Deschacht en Musona die ook op hun eigen wedstrijden gokten. Ze kregen wel boetes van de kansspelcommissie, niet van de bond. Waasland-Beveren ontsloeg indertijd als enige de gokkende ­Henkinet."

Poll: Moet de Bond strenger optreden?

TAGS  I  Eupen  I   KV Mechelen

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024