Mourinho volledig afgemaakt: "Totale miscast"

Mourinho volledig afgemaakt:
Woensdag 14 maart 2018 - 21:36   I  

Manchester United heeft zich niet kunnen plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League. Het ging roemloos ten onder tegen Sevilla en lijkt alweer op weg om geen prijs te pakken. Vooral de manier waarop United voetbalt doet pijn aan de ogen. Het domineert niet en dat is de schuld van Mourinho.

Dat is alvast wat voetbaljournalist en United-volger François Colin ervan denkt. Hij ziet hoe Mourinho volledig heeft gebroken met de tradities van Manchester United en speelt met United hoe hij al die jaren geleden met Inter speelde.

"Want het voetbal dat Mourinho brengt, is niet het voetbal dat liefhebbers willen zien. De man zit vast in zijn ideeën van 10 jaar geleden en geraakt daar niet meer uit. Acht jaar geleden heeft hij met Inter in de Champions League de halve finale gewonnen tegen het Barcelona van Guardiola. En dat was met puur anti-voetbal. En sindsdien lijkt hij te denken dat dat de manier is om wedstrijden te winnen. Maar nu blijkt meer en meer dat dat systeem niet zo succesvol is", aldus Colin voor Sporza.

"Totale miscast"

Volgens hem was het dan ook een slecht idee van het bestuur van United om te kiezen voor Mourinho. Toch denkt Colin niet dat Mourinho nu ontslagen zal worden. Volgens hem heeft de Portugees nog voldoende krediet bij de club.

"Hij heeft nog maar pas zijn contract verlengd. In normale omstandigheden zou een coach bij United met deze resultaten niet overleven, en zeker niet met dit voetbal. De clubleider Ed Woodward lijkt daar helemaal anders over te denken. Maar als die had gedacht in de traditie van United, had hij Mourinho nooit binnengehaald. Het aantrekken van Mourinho was een totale miscast. De man past totaal niet bij Manchester United."

En de fans?

"Als United op die manier blijft voortspelen, zal Old Trafford geen wachtrij meer hebben voor tickets of abonnementen. En daarbij komt nog eens dat United qua voetbalstijl en resultaten helemaal in de schaduw staat van stadsgenoot Manchester City, dat een paar jaar geleden nog een tweederangsclub was in Engeland. En dat doet bij de echte supporters ongetwijfeld extra pijn", besluit Colin.

Poll: Kan Mourinho aan blijven als coach?

TAGS  I  Manchester United  I   Mourinho

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024