'Vermaelen krijgt slecht nieuws te horen na wedstrijd tegen Chelsea'

'Vermaelen krijgt slecht nieuws te horen na wedstrijd tegen Chelsea'
Woensdag 14 maart 2018 - 22:51   I  

Barcelona stond als een huis vanavond. Het gaf amper iets weg en kon Messi laten flitsen zoals we dat van de kleine Argentijn gewend zijn. Barcelona deed dat zonder Thomas Vermaelen, want de Rode Duivel begon op de bank.

Barcelona kon vanavond rekenen op het duo Pique-Umtiti achterin en wat waren die goed vanavond. Vooral Umtiti maakte erg veel indruk en was voor veel fans de man van de match. Als beide heren op dit niveau blijven presteren, dan zal Vermaelen wienig kans maken om in de basis te staan. Barcelona heeft wel nog wat wedstrijden voor de kiezen, dus hij zal wel nog speelminuten krijgen, maar de kans dat hij mag starten in de echt grote wedstrijden lijkt eerder klein.

Mee naar Rusland?

Vermaelen heeft bij Barcelona wel laten zien dat hij een selectie bij de Rode Duivels meer dan waard is. Dat vond ook Eric Gerets eerder al, die zowel Kompany als Vermaelen altijd zou meenemen. Op voorwaarde dat beide heren fit blijven.

Voor Eric Gerets is er geen twijfel mogelijk. Kompany en Vermaelen moeten volgens hem absoluut mee naar het WK. "Als je Kompany en Vermaelen ter beschikking hebt, moet je ze allebei meenemen naar het WK", zegt hij resoluut. "Want wat zijn de alternatieven? Het kan natuurlijk altijd dat Kompany of Vermaelen na één of twee wedstrijden op het WK uitvalt, maar dat moet je er dan maar bijnemen."

Fit blijven

De keuze ligt dus bij de bondscoach. Pas in mei zal daarover definitief uitsluitsel volgen. Belangrijk voor zowel Kompany als Vermaelen zou zijn dat ze nu zeker fit blijven tot aan het WK en voldoende wedstrijden spelen. Dat kan al veel twijfels wegnemen. Al zal de Belgische voetbalfan toch altijd met een klein hartje hun fysieke toestand opvolgen.

Poll: Zal Vermaelen nog vaak in de basis staan?

TAGS  I  Vermaelen  I   Barcelona  I   Umtiti  I   Pique

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024