'Coosemans en Rits hakken knoop over toekomst bij KV Mechelen door'

'Coosemans en Rits hakken knoop over toekomst bij KV Mechelen door'
Donderdag 15 maart 2018 - 06:11   I   door Redactie

KV Mechelen speelt dit seizoen geen wedstrijden meer na de degradatie. Malinwa kan zich dus al volop op het nieuwe seizoen in 1B richten. De vraag is nu hoe de spelerskern er volgend seizoen uit zal zien. Het staat vast dat die wel wat wijzigingen zal ondergaan.

Volgens Het Laatste Nieuws lijdt het eigenlijk geen twijfel meer dat Colin Coosemans en Mats Rits de club zullen verlaten. "Sterkhouders als Coosemans en Rits hebben allebei nog een contract tot 2020, maar de kans dat ze een jaartje 1B zien zitten, lijkt klein. Zij genoten vorige zomer al interesse van een aantal andere (Belgische) clubs", schrijft de krant.

Daar lijkt het ook niet bij te blijven. Ook Cocalic, Sylla en Beqiraj liggen nog wel onder contract, maar zij vrezen voor hun kansen bij de nationale ploeg als ze op een lager niveau voetballen. Ook bij hen is een vertrek dus zeer realistisch. Ook achter de talentvolle jongens Cobbaut (20) en Schoofs (21) - die nog een contract tot 2021 hebben - staat een groot vraagteken.

29 spelers

De contracten van Matthys, Camus, Bagayoko, Paulussen, Verdier en Zeroual lopen na dit seizoen af. Matthys en Bagayoko gaven echter al aan graag bij Mechelen te willen blijven. Met Rherras, Peffer en Corryn (als Antwerp de aankoopoptie niet licht voor 31 maart) zijn er ook nog een aantal jongens die terugkeren. In totaal zou Mechelen voor volgend seizoen 29 spelers op de lijst hebben staan.

 

Poll: Promoveert KV Mechelen volgend seizoen meteen naar 1A?

TAGS  I  KV Mechelen  I   Coosemans  I   Rits

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024