Beerschot Wilrijk haalt zeer zwaar uit naar Cercle en KBVB

Beerschot Wilrijk haalt zeer zwaar uit naar Cercle en KBVB
Donderdag 15 maart 2018 - 10:44   I   door Redactie

Beerschot Wilrijk heeft in een open brief zwaar uitgehaald naar Cercle Brugge. Afgelopen zaterdag verloor Beerschot met 3-1 bij Cercle in de finale van 1B. Daardoor liep de Antwerpse club de promotie mis. Cercle speelt volgend seizoen weer op het hoogste niveau.

"Er moeten een aantal zaken van ons hart", luidt het in de open brief. "Te beginnen met de finalewedstrijd van zaterdagavond op Cercle Brugge. Was de ontvangst in de Brugse bestuurskamer hartelijk en joviaal, naar onze supporters toe was dit echter een heel pak minder. Zeg maar: ondermaats. Ondanks het feit dat Jan Breydel voor iets meer dan de helft gevuld was, werden er slechts 1400 tickets ter beschikking gesteld en stak men onze supporters bovendien weg in een onverlicht - en dus gevaarlijk - uitvak."

"Wellicht in de hoop dat niemand hen zou opmerken. Bovendien zorgde de vereniging er voor dat de combi-bussen als gevolg van een nutteloze omweg niet op tijd aan het stadion arriveerden. Daarop volgden chaotische toestanden aan de toegangspoorten, met een file die het aanschuiven aan de Kennedytunnel tot een lachertje maakte. En als klap op de vuurpijl werd een aantal van onze supporters dan ook nog eens in een verkeerd vak gezet..."

"Allemaal tekens die ons doen besluiten dat men blijkbaar bijzonder bevreesd is voor het enthousiaste Kielse supporterslegioen. Een legioen dat inmiddels de reputatie heeft opgebouwd van niet enkel de 12de maar vooral de 13de man te zijn. We stellen ons dan ook de vraag waarom de kersverse eersteklasser zich zo angstig opstelde en alle truken van de Breydelse Kermis bovenhaalde om ze toch maar buiten te houden. Spijtig. Het zijn immers geweldige supporters die voor veel sfeer en ambiance zorgen."

"Mogen we aan onze vrienden van Cercle ook wat goedgemeend advies meegeven? Een echte kampioen gaat zo niet om met bezoekende supporters. Een echte kampioen haalt geen ballenrapers weg om tijd te winnen. Een echte kampioen laat trouwens elke bezoekende supporter toe omdat ze uitgaat van haar eigen kracht en niet vanuit zwakte of twijfel. Een echte kampioen moeit zich ook niet met een procedurele aangelegenheid waar ze niets te zoeken heeft. Desalniettemin feliciteren we jullie met de titel en wensen wij u oprecht een fantastisch volgend seizoen toe."

Voetbalbond

Ook naar de KBVB wordt uitgehaald. "Nu we toch bezig zijn formuleren we tegelijkertijd enkele bedenkingen en vragen richting Voetbalbond. Want ja, daar waren we weer, die in uw ogen "lastige Beerschotters". Mensen die zich niet graag neerleggen bij onrecht. Waarom bij voorbeeld stuurt u ons op 7 maart om 07.58 uur een mail met de vraag waarom u nog geen ontvangstbevestiging hebt ontvangen omtrent de beslissing aangaande Alexander Maes, terwijl u maar al te goed weet dat u - wellicht vergeten - geen mail naar ons hebt verstuurd?"

"Waarom probeert u ons op die manier te foppen en met een kluitje in het riet te sturen? Wij zijn geen kleine kinderen hoor die je iets probeert wijs te maken. Waarom antwoordt u daarna onmiddellijk op onze eenvoudige vraag of we dan tijd hebben tot vrijdag 12 uur om beroep aan te tekenen dat u ons sowieso zaterdagochtend al gaat oproepen, terwijl dit in strijd is met uw normale werkwijze?

"Waarom stuurt u een scheidsrechter die in 1A niet meer mag fluiten? Vindt u 1B zo minderwaardig? Het was nochtans de allesbeslissende promotiewedstrijd. Waarom kon u er nu gewoonweg niet mee een feest van maken, correct uw reglement toepassen en een volwaardige, niet algemeen gecontesteerde, scheidsrechter sturen?"

Poll: Heeft Beerschot Wilrijk hier een punt volgens jou?

TAGS  I  Beerschot-Wilrijk  I   Cercle Brugge

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024