Louis van Gaal maakt blunderende Courtois hélemaal af

Louis van Gaal maakt blunderende Courtois hélemaal af
Donderdag 15 maart 2018 - 14:12   I  

Chelsea werd woensdagavond zonder pardon uit de Champions League geknikkerd door FC Barcelona. Na een 1-1-gelijkspel op Stamford Bridge, werd het 3-0 in Camp Nou. Thibaut Courtois ging allesbehalve vrijuit bij het eerste tegendoelpunt, en dat zag ook Louis van Gaal.

De gewezen oefenmeester van onder meer Ajax, FC Barcelona, Bayern München, Manchester United en het Nederlandse nationale elftal, was naar Catalonië afgezakt om de kraker in de Champions League bij te wonen. Van Gaal werkte woensdag overigens als analist voor Ziggo Sport en gaf uitgebreid zijn mening over de wedstrijd.

Ook de fout van Courtois kwam ter sprake, en van Gaal hield zich niet bepaald in tegenover onze landgenoot. “De wedstrijd werd op zijn kop gezet door die blunder van Courtois. Dat vind ik echt een grote blunder”, aldus de werkloze trainer. “Die bal kan er gewoon niet in. Als Courtois Frans Hoek als trainer had gehad, zou hij zijn benen gesloten hebben. Die bal kon er eigenlijk niet in, maar ging er tóch in…”

Voor alle duidelijkheid: Frans Hoek is een gewezen Nederlandse doelman, die twaalf jaar aan de slag was bij Volendam. Nadien bouwde Hoek aan de zijde van van Gaal een gerespecteerde carrière uit als keeperstrainer.

Van der Elst niet eens met van Gaal

Toch krijgt Courtois ook steun na zijn moeilijke match tegen Barcelona. Zo is analist Franky Van der Elst het niet eens met Louis van Gaal. "Courtois speelde een ongelukkige wedstrijd. Hij nam achteraf de eerste goal voor zijn rekening, maar dat is misschien wat te streng. Het blijft toch een vervelende bal. Ook bij de derde goal ging de bal door zijn benen, maar ook daar zou ik niet van een fout spreken."

"Er was ook een moment in de tweede helft waarop hij een fout maakte bij het uitvoetballen. Hij heeft misschien het gevoel dat hij beter kon doen over de hele wedstrijd bekeken, maar het is niet zo dat er geflaterd werd", zegt Van der Elst bij Sporza.

Poll: Was het eerste doelpunt een blunder van Courtois?

TAGS  I  Courtois  I   Van Gaal  I   Chelsea  I   Barcelona

maandag 27 juni 2022

zondag 26 juni 2022

zaterdag 25 juni 2022