'Belgische topclubs gaan oorlog voeren om deze Mechelen-smaakmaker'

'Belgische topclubs gaan oorlog voeren om deze Mechelen-smaakmaker'
Donderdag 15 maart 2018 - 15:09   I  

KV Mechelen staat voor een erg zware periode. De club tuimelde afgelopen zondag uit de Jupiler Pro League en moet nu vol aan de bak om een ploeg samen te stellen die de Proximus League na één seizoen alweer kan inruilen voor een nieuw avontuur op het hoogste niveau. Toch zijn er enkele spelers die zo goed als zeker andere oorden zullen opzoeken.

Gevestigde waarden als Colin Coosemans en Rob Schoofs lijken niet veel zin te hebben in een avontuur in 1B en zullen zo goed als zeker vertrekken Achter de Kazerne. Voorts staat één speler op het verlanglijstje van iedere Belgische topclub, zo weet Gazet van Antwerpen: Elias Cobbaut. Voor KV Mechelen wordt het quasi onmogelijk om Cobbaut te houden.

KV Mechelen moet nog bekomen van de degradatie, maar blijft niet bij de pakken zitten. Sterke man Olivier Somers heeft zijn structuur zo goed als klaar. Bram Scheerlinck, die de overstap maakte van Somers' bedrijf Gemaco, is al sinds vorige maand aan de slag als operationeel directeur en staat in voor de dagelijkse leiding. Maar wat momenteel nog belangrijker is, is de sportieve structuur. KV moet tenslotte een volledig nieuwe spelerskern samenstellen, die volgend seizoen meteen moet promoveren.”

“Momenteel wordt er nog met de spelers gesproken om te kijken wie weg wil en wie bereid is te blijven. KV zou graag enkele Belgische sterkhouders houden, maar beseft dat spelers als Coosemans, Rits en Schoofs door half de Jupiler Pro League gegeerd zijn en makkelijk een nieuwe ploeg kunnen vinden. Om nog maar te zwijgen van Cobbaut, die als 20-jarige polyvalente verdediger in de picture loopt van de topclubs. Hem houden is onbegonnen werk”, klinkt het in de krant.

Club Brugge?

Club Brugge is één van de Belgische topclubs die een oogje heeft op Cobbaut. Vorige zomer probeerde blauw-zwart de verdediger nog naar het Jan Breydelstadion te lokken. Het wilde de overbodige Jérémy Perbet zelfs in een deal betrekken, maar Mechelen hapte toen niet toe.

Poll: Is Cobbaut klaar voor de overstap naar een Belgische topclub?

TAGS  I  Cobbaut  I   KV Mechelen  I   Club Brugge  I   Anderlecht  I   RC Genk  I   AA Gent  I   Standard

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024