Emond blij dat ploegmaat weg is: "Een belangrijk signaal"

Emond blij dat ploegmaat weg is:
Donderdag 15 maart 2018 - 19:45   I   door Redactie

Renaud Emond leek al lang afgeschreven bij Standard. 2,5 jaar later slaagt hij er plots in om toch door te breken bij de Rouches. De aanvaller is belangrijk voor Standard. In de beker scoorde hij al vier keer, waardoor hij een belangrijk aandeel heeft in de huidige finaleplaats van zijn team.

“Ik kom van ver terug”, bevestigt Emond in Het Belang van Limburg. “Ik ben altijd in mezelf blijven geloven. Ik moest gewoon vijf matchen na elkaar kunnen spelen om het juiste gevoel terug te krijgen en vertrouwen op te doen. Dat je dan een paar keer scoort, is zo belangrijk voor een aanvaller.”

Dit kalenderjaar zit Emond al aan acht goals en drie assists. “Dit bewijst dat voetbal heel mooi is. Voorheen was het onmogelijk om mijn stempel te drukken omdat ik dan tien minuten kreeg nadat ik drie maanden niet gespeeld had. Ik wist dat het zwaard van Damocles boven mijn hoofd hing en ik iets moest doen.”

Vertrek Orlando Sa

Ook het vertrek van Orlando Sa heeft Emond goed gedaan. “Na het vertrek van Orlando kwam er meer druk op mijn schouders te liggen. Niet door mezelf, maar door de buitenwereld. Ik kreeg op dat moment eigenlijk een mooi signaal van het bestuur. Dat gaf me vertrouwen, want het toont toch aan dat ze in me geloven.”

Poll: Vind jij Emond de ideale spits voor Standard?

TAGS  I  Standard  I   Emond

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024