'Marc Coucke hakt knoop door over transfer Matz Sels'

'Marc Coucke hakt knoop door over transfer Matz Sels'
Vrijdag 16 maart 2018 - 06:08   I  

Anderlecht kan momenteel rekenen op een sterke Matz Sels. De huurling van Newcastle begon twijfelend aan het seizoen, maar de blessure van Boeckx heeft Sels deugd gedaan. Zijn vorm groeide en hij kon zich opwerken tot absolute nummer één van Anderlecht. Een definitieve overname van de doelman zou dan ook goed nieuws zijn voor Anderlecht.

Toch ligt dat niet voor de hand. Newcastle heeft ook gemerkt dat Sels goed bezig is en zijn huidige vorm kan dan ook de prijs opdrijven. Daardoor is de doelman een dure vogel geworden en dat zou slecht nieuws kunnen zijn van Anderlecht, dat onder Coucke het geld wellicht niet door ramen en deuren zal gooien.

Volgens Het Nieuwsblad hoopt Newcastle zo een 5 tot 6 miljoen te krijgen voor zijn doelman. Daarmee zou het een groot deel van de 6,6 miljoen kunnen recupereren dat het destijds betaalde aan AA Gent. Geen laag bedrag dus voor de Belgische doelman.

Ook huren een optie?

Newcastle houdt voorlopig wel nog alle opties open. Zo zou ook een nieuwe uitleenbeurt nog op tafel liggen. Dan zou Anderlecht wellicht weer kunnen gaan aankloppen bij 'The Magpies', want in zo een voordelige constructie zien ze in Anderlecht wel wat.

Coucke beslist

Uiteindelijk zal de finale beslissing wellicht bij Coucke liggen. De voorzitter bepaalt vanaf nu het beleid en het wordt afwachten of hij het ziet zitten om zo een hoog bedrag op tafel te leggen voor Sels. Al toont Anderlecht wel erg veel interesse om de doelman definitief over te nemen.

Een bepalende factor kan Champions League worden. Als Anderlecht de Champions League haalt zou een transfer gemakkelijker zijn. Anderlecht krijgt dan een enorme kapitaalsinjectie waardoor Coucke iets meer ruimte heeft in zijn budget om Sels over te nemen.

Poll: Moet Anderlecht vol voor Sels gaan?

TAGS  I  Anderlecht  I   Newcastle  I   Sels

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024